Mam velmi velke problemy s rodicmi :( mam 18 za 2 mesiace 19 a rodicia sa stale ku mne spravaju ako k dietatu. A najhorsie je ze su uplne divny - viem ze sa vam to bude zdat smiesne ale moji rodicia chcu aby som bola pannou do svatby aj mi to povedali a preto ma nikde nechcu pustat. Mam priatela ktoreho dobre poznaju ale aj tak mi nedoveruju ked som chcela u neho byt na silvestra celu noc tak mi to zakazali a povedali ze ak tam zostanem vyhodia ma z domu. Ja som sa zlakla a som prisla v noci . Najviac ma zaraza ale to ze iny rodicia pustaju 15 baby von prespat a ja uz taka stara nikam jst nemozem. A teraz by sme chceli ist s priatelom na 3 dni na dovolenku a moji rodicia to este nevedia ale ja neviem ako im to povedat aby ma pustili nechcem aby bolo peklo :( prosim poradte :(
problemy s rodicmi
skončiť skolu, nájst si prácu a odísť do podnájmu, budes mať pokoj... do vtedy musiš počuvať co ti hovoria,..oni ta obliekaju, chovaju... je to ich dom... bohuzial je to tak... ja som musela drzat papuu do 22 kym som tam byvala... nic som nemohla...
A to podľa logiky rodičov sex hrozí len vtedy, keby si ostala u neho cez noc?! :) Navrhni priateľovi, nech ťa on skúsi vypýtať od rodičov.
Dakujem vam vsetkym za rady. Dneska som sa mamy pytala ze preco mi neveri a ona na mna zacala hned kricat ze ma zivili od mojho naridenia a ze som nwvdacna a tak ani mi na moju otazku poriadne neodpovedala iba povedala ze jej tiez neverili rodicia ked bola mlada a mne to pride ako keby mi chcela zrobit to iste. Inac mojho priatela rodicia velmi dobre poznaju vedia ze je slusny. Sme spolu uz dost dlho a vzdy bol k mojim rodicom mily tak ja nechapem preco mu neveria. Najlepsie by bolo osamostatit sa to je pravda. Skusim sa este s nimi o tom porozpravat, mozno to skonci lepsie ako dnes .
rodicia ti chcu dobre
spoznas to ked budes mat ty 18rocnu dceru a ona bude chciet od Vas odist na 3 dni s niekym : )
ved to je fajn ze si slusna, studujes, pomahas, brigadujes .. nedockavost prinasa najskôr hrrr a potom hlavu v smutku
to vsak clovek spozna VZDY, az ked je neskoro.
pretoze ked je clovek pokorny, tak hlavu v smutku nikdy nespozna
Hlavne sa posnaž čo najskôr sa osamostatniť, aby si si už zarábala na seba sama, to je základ, na ktorom môžeš stavať svoju šťastnú budúcnosť. Potom vziať hypotéku a kúpiť byt, alebo ísť do podnájmu, alebo do zahraničia. To je už na tebe. Dá sa do Rakúska na 2 týždňové turnusy opatrovať seniorov. Treba mať opatrovateľský kurz a základy nemčiny. Plus k tomu vezmeš podnáom, kde budeš bývať s priateľom. Dá sa. Treba sa finančne osamostatniť, aj keby malo padnúť za obeť denné štúdium na VŠ teraz a namiesto toho príde externé napríklad o tri roky. Finančná závislosť na rodičoch je ako reťaz pre psa a ty si ako ten pes na tej reťazi. Čím skôr tú reťaz pretrhneš, tým skôr sa dočkáš svojho šťastia.
...sex až po svadbe môže byť skutočne krásnym zážitkom len pre toho, kto to chce z vlastnej vôle a nie proti svojej vôli z donútenia rodičmi.
...ako si to predstavujú vaši?
...urobiť svadbu v 18tich?
...čakať so sexom do 30tich?
...len nech je to po svadbe?
Zostáva Ti len sadnúť si s rodičmi a rozobrať tému prečo Ti nedôverujú, či a kedy si ich sklamala.
Podľa zákona si plnoletá, avšak iste ešte študuješ, takže si závislá na rodičoch a určite si netreba kaziť vzťah s nimi. Máš nejakých súrodencov, alebo si sama? Nemáš v rodine nejakú osobu, ktorá by sa za teba prihovorila? Možno by si presvedčila skôr jedného z nich, treba skúsiť aj túto možnosť.
Ja viem ze mam byt rada ake tak chcem aj ist uz konecne niekam aj bez nich. Uz nemam 12 alebo 15 a hneva ma ze sa ku mne tak spravaju. Nechapem preco mi neveria snazim sa byt dobrou dcerou nepijem nefajcim a pomaham v domacnosti. Ja uz neviem co mam zrobit aby mi verili .
Môžeš byť rada že máš rodičov ktorý na teba dávajú pozor a boja sa o teba. Neboj sa, ich to prejde len ich musíš presvedčiť o tom že sa vieš o seba postarať a musia ti na plno dôverovať