Ahojte, chcela by som sa spýtať či máte niekto podobnú skúsenosť? Niekedy sa mi často vysuší v ústach, že nedokážem až dýchať, doslova ma napína z toho ako mám sucho v ústach a hrdle. Tancujem v súbore a tento problém mám hlavne na vystúpeniach a je to strašne nepríjemné. Nemôžem sa ani len usmievať, lebo mám sucho v ústach, lepia sa mi pery a keby som sa čo i len nadýchla ústami napne ma. Preto musím hneď utekať k vode aby som sa nepovracala. Na tréningoch vôbec, inokedy keď tancujem tiež nie, len na vystúpeniach a vôbec neviem ako to riešiť lebo hrozne to strpčuje život aj berie radosť z tancovania lebo neviem si to užiť vôbec. Poradíte prosím čo s tým? Dalo by sa to nejak riešiť? Mali ste niekto podobný problém?
Strašné sucho v ústach
Ahojte,
prosím pomohli by ste mi k diplomovej práci? :)
Presne viem o čom hovoríš. Ja som to mal skoro vždy keď som mal predniesť nejakú reč a mám to doteraz pri takýchto situaciach
Máte niekto ešte podobné problémy? :/
Cez deň skôr, hlavne počas vystúpení alebo keď cestujem... Ale je to na nevydržanie, strašne to obmedzuje aj keď sa to možno nezdá ale strašne je to nepríjemné. Keď mám už veľmi sucho začne ma doslova napínať...
to mavas iba v noci alebo aj cez den hocikedy?
Ja to mávam tiež. Pomáha mi ovocie, jogurty, acidofilne mlieko, aspon si podnebie zachovavam vlhke. V noci si treba častejšie vetrať miestnosť.
asi ide o slabé obličky,ľahko liečiteľné-akupunktúra
Neviem, aj to ma už napadlo, že tréma - ale tancujem už niekoľko rokov, mávam sólové miesta úplne v pohode sa cítim na javisku, len toto sucho v ústach, proste mi to ide na nervy je to hrôza :(
Máš to s veľkou pravdepodobnosťou z trémy, takže pomôže nejaký bylinkový čaj na nervy. Raz som čítala, že na trému pomáha osladené mlieko, ale to zrejme kvôli cukru, takže teoreticky hocičo, čo je rýchlym zdrojom cukru pre organizmus.
Ja mám tiež tento istý problém, už strašne dlho vlastne odkedy aktívne cvičím, pitný režim dodržiavam na 4-5 litrov denne dehydrovaný byť nemôžem a aj tak sa mi každý večer stane, že mi vyschne v ústach a sliny žiadne ani po tom čo sa napijem, úplne ako nejaký alkoholik ráno po prechlastanej noci, radil som sa s lekármi a nikto mi nevedel povedať prečo to mám, nemám cukrovku ani nijakú inú chorobu, proste len každý večer sucho v ústach. (niekde na internete som čítal, že pri takomto probléme treba piť vodu po veľmi malých dúškoch len jeden/dva glgy a často ale mne to nepomohlo, skús tebe to snáď pomôže)