Strašne som zlenivela, psychiky aj fyzicky

Príspevok v téme: Strašne som zlenivela, psychiky aj fyzicky
Laurita123

Ahojte. Neviem ci sa mozem obrátiť s mojim problémom sem, ale skúsim. Mam 21 rokov a žijem v Ba. Som z úplnej rodiny a mam jedneho súrodenca a dvoch malých psikov. Minuly rok som sa nedostala na vysokú školu na ktorú som chcela ist (medicina) a tak som si povedala, po dohode s rodičmi, ze si zatiaľ nájdem prácu alebo brigádu a o rok to skúsim znovu. Rok voľna bez školy - neviem ci mi prospel alebo uškodil. Skúšala som si nájsť prácu no nic sa mi nepáčilo, chodila som len brigádovať ako hosteska na oschutnsvky.. Potom som skúsila robiť s Mary Kay, tam som si trochu zarobila ale potom som to nechala tak. Nebavilo ma to. Potom som si urobila kurz na aranzovanie kvetov. To bolo úžasne, no držalo ma to asi mesiac a zase som hľadala nieco nové. Potom som strážila dvoch chlapcov, potom som pomáhala jednej pani na vozíčku. Cely rok som pridpievala na chod domácnosti, na potraviny, a samozrejme doučovania som si platila sama. premýšľala co budem robiť v budúcnosti, ci sa na školu dostanem.
Doucovania z chémie a bio som mala dva krát tyzdenne cely rok, no na školu ma opakovane neprijali. Tusila som to, a tym v lete skončili moje snahy.. Zobrali ma na ekonomickú...Celé leto som doma, priateľa mam ale vela pracuje, ale sme spolu koľko len mozeme. Stale Sa nudim - chcem sa nudiť, chcem sa váľať a nic nerobiť. Mam mat jeden pohovor na brigádu, no nechce sa mi tam ist, nechce sa mi variť, chodiť von so psami, nastúpiť na tu školu, nechce sa mi stretávať s ľudmi. Velmi som schudla, som stale strašne bleda a aj ked je vonku 30stupnoc tak ja som cela studena.
Všetko mi príde otravne. Snažím sa to zmeniť, stale si čítam motivačne knihy, hľadám nieco čoho sa mozem chytit, od čoho sa mozem odraziť. Snažím sa viac si vážiť rodinu a zázemie ktoré mam, s ten rok co mi poskytli .
Nerozumiem co sa deje so mnou. Nikto ma nespoznáva. Pomôžte mi prosim :(

celebrita FB

Laurita123, tvoj sen bola medicína a ty teraz zažívaš len sklamanie z toho, že ťa tam neprijali. Veríš, si vieš, že si talentovaná, že si na sebe aj makala, vieš, že na to máš a teraz nechápeš, kde sa stala chyba. Si rozčarovaná...
Toto by sa dalo prirovnať k Saganovi a k OH v horskej cyklistike. Nebyť toho, že dostane defekt, mal by medailu.
Tvoj "defekt", rozumej SMOLA: Predpokladám, že si mala prihlášku iba v Bratislave a nikde inde a tak to potom aj dopadlo.
Ja ti radím počkať ešte rok a prihlásiť sa na medicínu znovu, ale nepodávaj si na Lekársku fakultu UK v Bratislave, lebo to vidím ako zbytočne vyhodené peniaze. Radšej si daj doučko z fyziky a daj si na viaceré české školy. Totiž mnohí skutočne talentovaní sa nedostali na medicínu do BA, ale dostali sa bez problémov do ČR. Alebo na iné fakulty v SR. O tej bratislavskej som nič dobré nepočula, vraj ak nemáš rodičov doktorov (na to poukáže životopis), ani inú vysokú triedu, tak sa nedostaneš, nech by ťa zrovna na všetky české prijali, vraj je tam strašný nával a aj niečo ešte horšie som o tej škole počula, ale nechcem to sem písať, lebo som už zaregistrovaná, tak si musím dávať pozor na hubu :) alebo skôr na prsty :)
Poznám chalana, čo má IQ génius, fotografickú pamäť a už ako 3-ročný behal s plienkovou riťou na trojkolke po ulici po dedine a vykrikoval, že on bude doktor. Bol to jeho najväčší životný sen, detský sen. Ako 7-ročný čítal Zdravovedu, a tak ďalej... On vedel, čo chce. A mal na to všetky rozumové predpoklady. A predsa ho do BA neprijali. Otca mal robotníka, mamu upratovačku, boli chudobní ->... . Vyštudoval v Martine. Dnes pracuje ako lekár v zahraničí.
Ekonómia ťa nebude baviť a odídeš odtiaľ, zanecháš štúdium, aj keby si zrovna všetky skúšky mala za A, B a vykonané v prvom termíne. Ekonómia nemá s medicínou nič spoločné a sú to typologicky dve úplne odlišné zamerania. Už som to sem včera napísala do niektorej inej témy. Jeden veľký psychotest ti ukáže, na čo sa hodíš, rozumej tomu tak, že ti ukáže, v ktorých povolaniach by si sa po psychickej stránke cítila najlepšie a boli by pre teba najvhodnejšie, ale ukáže ti aj to, ktoré povolania sú pre tvoju typológiu osobnosti absolútne nevhodné. Ak bude medicína medzi vhodnými, tak bude pravdepodobne ekonómia medzi nevhodnými. A naopak.
...ten psychotest nájdeš tu: www.emiero.sk