Aký máte názor na psa v posteli? Bývame v rodinnom dome a moja 17 ročná dcéra dostala do daru čivavu. Má ju už 3 týždne, ale spí s ňou v posteli a vkuse ju má na rukách, alebo na kolenách. Nie som nadšená, ale ona tvrdí, že čivava patrí do postele.
Okrem toho má niekto skúsenosti s týmto plemenom? Vôbec nič o tomto plemene neviem, na internete sa líšia názory.... . Nie je to už šteňa, má 3 roky, vkuse niečo skrýva (jedlo), obcikáva.
Pes v posteli
Z tvojej dcéry vyrastie správna žena :) vyrastanie so zvieratami je spravna voľba. Naučí sa starať o niekoho iného, a psickarky bývajú najlepšie pripravené matky:)) nehnusi sa im práca, atd. A ano patrí do postele :) mam doma tri civavky. Je to skvele plemeno. Ak potrebujete poradiť rada Vám sem napisem email. Aj priateľ ktorý nie je zvyknutý na zvieratá v byte nie to este v posteli,si zvykol. Chce to len čas, trpezlivosť, a lásku.
Sama nie som veľmi zástancom "psa v posteli", ale namiesto psa to obrátim teraz na dcéru. Je vedecky dokázané, že ak dieťa rastie so zvieratami (samozrejme je tu istý štandard hygieny, očkovaní, prostriedky proti parazitom), je zdravšie aj fyzicky aj psychicky. Takéto deti majú menej alergií a majú vyššie sociálne cítenie. Dcéra je teraz vo veku, keď sa učí byť ženou. Pokiaľ sa o psíka stará ona, získa časť potrebných návykov, ktoré jej budú potrebné v čase, keď sa stane matkou. Pokiaľ teda dcéra dodržiava základné hygienické návyky, upratuje po sebe, povysáva chlpy, psík je očkovaný, odblšený a v prípade, že sa znečistí, je okúpaný, videla by som to viac pozitívne ako negatívne. Ak nie, treba stanoviť pravidlá.
PS: My máme v posteli mačky a pri dodržaní pravidiel je to v poriadku :)
Musim Pistovi oponovat. My mame dvoch psov a ti spavaju tiez v posteli a nemame najmensi problem, aby zostali sami doma a pod. Aby si pes zvykol sam doma treba len natrenovat a to tak, ze najprv odidete iba na cca 15 min a vyckate vonku, ako reaguje. Na druhy den to skusite s pol hodinou a tak zvysujete intervaly. Vzdy, ked sa vratite ho pochvalite, prip.odmenite. So spavanim v posteli to nema teda nic spolocne. Jedno je iste, ze ked mu raz nieco dovolite, potom je tazke mu zakazat, lebo on nerozumie, preco zrazu nemoze. Okrem toho, je to civava, ziadne velke plemeno, to su take babätka, viacmenej fakt na maznanie. Tieto psicata aj potrebuju viac naklonnosti. Plati teda: co mu chcete zakazat, nedovolte mu nikdy ani raz.
Určite nie pes si rýchlo zvykne na pohodlie postele hlavne keď je to starší pes a potom budete mať obrovský problém ho to odnaučiť, bude po vás stále skákať lebo sa bude pýtať na ruky, my máme Rodézskeho ridgebacka je to síce oproti čivave veľké plemeno ale ako šteňa ho moja priateľka tiež brávala do postele a mali sme potom veľké problémy ho to odnaučiť no a tiež môžete mať problém, že ten pes sa na vás moc naviaže, tým že spí s dcérou v posteli nepozná samotu a nebude vedieť vydržať sám keď nebude nikto doma. Pes má byť sebestačný a vyrovnaný, takýmto rozmaznávaním vám doma akurát prerastie cez hlavu. Nie som síce nejaký psíčkar ale psov sme mali už dvoch.