Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

strach a uzkosť

Príspevok v téme: strach a uzkosť
klasik44

Zdravim vsetkych.

Viem, ze otvaram temu, ktora tu je dopodrobna opisana, no zas ja chcem riesiť trochu inym smerom tieto problemy a chcem sa spytat a zaroven Vas poprosit o nazory a skusenosti s bojom s touto diagnozou.
Mam 33 rokova so strachom, uzkostou a miernou depresiou zijem uz X rokov, dovolim si tvrdit ze od mladosti. Uzivam nejake vyzivove/potravinove doplnky a je to s nimi ako na hojdacke, niekedy lepsie, niekedy hroza des. Chcem sa spytat, je mozne z touto pliagou bojovat aj bez AD?, ktokolvek mate nejake skusenosti ako nebrat AD a zit plnohodnotny zivot tak mi prosim Vas napiste.
Uz som sa objednal aj na vysetrenie na potravinovu intoleraciu, lebo dost som cital o tom ze psychika je prepojena aj s tym co zjeme a ja mam mensie problemy(travenie a pod).
Dakujem Vam vsetkym za akykolvek nazor a odpoved..

bagration

intoleranciu na urcite potraviny mam aj ja, aj viac ludi v mojom okoli a doteraz som nepocul, ze by niekto z nich mal kvoli tomu uzkost. Je to naozaj ohromne citat, kolko mladych ludi uz x rokov bojuje s depresiami. Tento svet sa urcite zblaznil. Mas nejakych dobrych kamaratov? Lebo podla mna najlepsie na prekonanie tychto stavov je uplne od zakladu zmenit zivotny styl. Chodit von s partiou, napriklad na tury, do prirody, posediet si alebo niekam na koncert. Najst si konicky, ktorym su uplne oddas. Toto vsetko velmi dobre posobi na psychiku. A nie su to len moje vymysly. Osobne poznam niekolko ludi, ktori uplne zmenili zivotny styl, nasli si dobrych kamaratov, prekonali sa a zacali zit svoj zivot. Len si musis najst kamaratov, ktori maju pochopenie pre tvoje stavy, aby boli trpezlivi. To nejde tak, ze budes cakat doma, skusat vselijaky "recepty" ako si zacat uzivat konecne. Ty sam sa musis prekonat a zacat zit. Nie len donekonecna hladat prostriedky ako sa k tomu dostat, aby si si mohol zacat menit svoj zivot. Zo zaciatku to mozno bude tazke, ale hlavne teraz v druhej polovici leta je prava chvila na to, aby si si nasiel nejaky konicek, ktoremu sa oddas (ak nijaky nemas) a mozes chodit vela do prirody. Lebo pobyt v prirode lieci.