Ahojte. Chcela by som Vás poprosiť o radu. Som rozvedená a máme 2 deti. Staršie je u mňa v opatere a mladšie u ex manžela. On mi ho od začiatku nechcel dať ani ho nemôžem vidieť s ním sa stýtak nič. Rada by som chcela vedieť či aj v tomto prípade musím na malého platiť alimenty aj keď ho nesmiem vidieť a ex mi zabraňuje v kontakte? Viete mi poradiť? Ďakujem
Alimenty
Platiť MUSÍŠ! Ak Tvoj syn pôjde študovať na VŠ, budeš platiť alimenty až do dovŕšenia 26 rokov jeho života.
dal ti najrozumnejsiu radu
Ja by som rada kontakt s malým ale ex ho nedovoluje malý nemá záujem tak ako? On mne nič neplatí lebo starší už pracuje a mladší nastupuje na SŠ. Ja som sa vydala 2x a máme spoločné dieťa s mojím terajším manželom a práve preto sa pýtam či musím to výživné platiť
Ale Angel - Demon Ti správne poradila!Tu Ti pomôže len právnik na základe rozsudku o rozvode manželstva, v kt. máš uvedené, komu boli zverené deti do starostlivosti, komu bola určená povinnosť platiť výživné, v akej výške a taktiež upravený styk rodiča s dieťaťom. Bez týchto informácií, kt. si mimochodom neposkytla, Ti nik z nás nedokáže relevantne poradiť!
Človek by povedal, že sa budeš snažiť získať kontakt so svojím mladším dieťaťom, a teba zaujíma, či musíš platiť. Ak to nie je súdne dohodnuté, nemá ti čo zabraňovať stýkať sa s ním. Ako máte dohodnuté alimenty? On platí tebe a ty zas jemu? Podľa toho sa riaď. Ak máte dohodu, treba ju dodrživať.
Angel Demon vdaka za tvoju povzbudivù odpoveď. Veľa si mi pomohol!
rieš to so svojim právnikom...