Viem ze to s chorobami nemá nič spoločne ale toto fórum ma napadlo ako prvé mám otázku dá sa prestúpiť z rímskokatolíckej cirkvy na evanjelickú ? Ak áno tak prosím napíšte mi ako za odpovede ďakujem
Náboženstvo
da sa ale treba si to dobre premysliet
Pardon v odpovedi som nechtiac na mobile ťukol namiesto 6 číslo 5 v mojom nicku či ze Adko875 je Adko876 ospravedlňujem sa za omyl :)
Ja som muž nie žena ale nevadí :D či ze stačí ísť na evanjelicku faru a tam požiadať o prestup ?
Ak si spoznala nejaké aktívne protestantské spoločenstvo a chceš s nimi byť, tak na to nepotrebuješ nejaký formálny prestup. Keď sa ide opačným smerom, do katolíckej cirkvi, tak sa tam vyžaduje príprava, aby človek mohol pristupovať k sviatostiam.
Ona sa nepýta, či sa to môže, či sa to dá... Pýta sa ako; a to je rozdiel... No najlepśie bude, keď pôjdeš na obi dve fary(katol.a evanj.) tam ti určite povediz lepšie ako tu na fóre.
preco by sa nedalo prestupit? Mozes lubovolne menit svoju vieru, nezijeme uz v 17. storoci, kedy by ta katolicka cirkev zato nechala upalit. Tak sa chces stat protestantom.. nic zle na tom nie je.