Panická porucha-liečba

Príspevok v téme: Panická porucha-liečba
Alicka228

Ahojte, trpím PP a boli mi predpísané antidepresíva a k tomu benzodiazepín ATARAX. Máte niekto skúsenosti s týmto alebo podobným liekom? Vzniká na ňom závislosť? Dá sa vysadiť zo dňa na deň bez problémov? Nerada by som brala tieto benzo-lieky, myslíte si, že užívanie samotných antidepresív postačí, aby som sa cítila dobre?? Vopred ďakujem za odpovede:)

Peter17

Atarax je slaby a tusim ani nepatri do skupiny benzos.Ale predpisuje sa kvoli tomu,ze je nenavykovy.Inak som uzival benzos xanax,frontin a urcite som nezostal zavistly.Dost mi pomohli.Ale neliecia, len potlacaju panicko-uzkostne poruchy.Dobre su pri zachvatoch na ukludnenie.Liecia terapia,zmena zivotneho stylu,anti depresiva...

andrika

Ahoj, mne zo zaciatku tiez takto doktor predpisal aj benzo aj antidepresiva...Pomalicky mi ich potom vysadzal a nemala som s tym ziaden problem...Len najvacsi problem bol ze po par mesiacoch sa mi cela panicka porucha vratila naspat a som zasa tam kde som bola..:)

syndiluca

ZO zaciatku urcite uzivajte to co vam predpisali. Potom postupne konzultujte s lekarom postupne vysadenie tych benzodiazepinov, ale to uvidite podla stavu. Urcite sa nevysadzaju zo dna na den.