Zdravím zaujímalo by ma aké sú práva vodiča napríklad keď policajt vidí ze telefonujete za volantom alebo ze nemáte pustene svetlá ale nemá vám to ako dokázať a chce vám uložiť blokovú pokutu ako postupovať?
Práva vodiča
Ovečka, už si mi chýbala! Kade si sa túlala? To si len tak dovolíš, nechať ma čakať až 5 dní? No toto... : D
Ty budeš určite strojár! Len tí sa dokážu hádať o každé jedno slovo. Aj vo vete : "Jablko a/alebo hruška je ovocie:", budú trvať na oboch spojkách a budú tvrdiť, že obe sú správne. : D
Takže, pán inžinier, zasa trepeš chlpotiny a ja hovorím PRAVDU!!!
Policajt v tomto prípade NEMUSÍ a NEDOKAZUJE absolútne NIČ, NICHTS, NIČEGO, NIX, RIEN, SEMMI, NADA, NULLA,...
Stačia mu len oči...
Práva vodiča sú tieto : pokutu ZAPLATIŤ!!!
Kycera trepe ako vzdy... ak ti priestupok nevedia dokazat... napr to zastavenie na stopke nezaplatis a obujes sa do toho tak neexistuje aby ti tu pokutu dali... resp. ti ju daju ale pri odvolani zrusia... je ale otazne ci sa ti xce kvoli jednej pokute sa tahat ... mozu ta predvolat atd proste moze ta to stat vela casu popripade konzultacii s pravnikom... ale ak ti priestupok nevedia dokazat a budes sa branit tak ju nakoniec nedostanes ...
Ak si spáchal dopravný priestupok a pokutu nezaplatíš, tak na to len doplatíš! A zaplatíš oveľa, oveľa viac ako na tej pokute. Tak si vyber, máš tri možnosti :
1. buď budeš dodržiavať dopravné predpisy a bude to bez pokút,
2. ak spáchaš dopravný priestupok, pokutu ZAPLATÍŠ,
3. alebo NEzaplatíš, odvoláš sa, Tvoja pokuta zapadne prachom a raz ju niekto vytiahne a v nečakanej chvíli sa za Tvojimi dverami objaví exekútor. Vtedy Ti odporúčam zavolať si Ovečku, kt. to za Teba zacvaká. To už bude iné ródeo.
Tak ako máš práva, máš aj povinnosti. A to, že neovládaš zákon, Ťa v nijakom smere neospravedlňuje. Máš ho ovládať a dodržiavať!
jednoducho mu nezaplatis a nic nepodpises... napr aj ked nezastavis na stopke a oni ta nemaju na kamere tak je to nevymozitelne atd...
Si vodič? Ak áno, tak predsa musíš ovládať Vyhlášku MV SR č. 9/2009 Z.z., či?