Ťažké zaspávanie v tábore

Príspevok v téme: Ťažké zaspávanie v tábore
AniDani11

Ahojte,
potrebujem pomoc, o cca dva týždne idem na sústredenie. Už pred viacerými rokmi som bola na tábore a na izbe som mala dievčatá, ktoré do pol noci sa rozpávali atď. a nevedela som zaspať. Predpokladám, že odvtedy to mám, ale neviem úplne presne. Odvtedy sa vyhýbam táborom, školiam v prírodach apod.

Lenže teraz sa tak bojím, že mám chuť to vzdať. Ale viem, že by som to ľutovala, pretože je to moja šanca sa dostať do súboru.

Problém je, že keď zalahnem do postele, začnem sa báť, že kedy zaspím, či nebude veľa hodín a proste takéto blbosti, ktoré mi počas dňa pripadajú úplne zbytočné.

Alebo sa ešte bojím, že dostanem nejaké zlé spolubývajúce a je zle. Toho sa bojím už teraz.

Viem, že som zbabelá, citlivá, no chcem toto prežiť a potom už nikam neísť :) robí mi to stresy celé prázdniny.

Nemáte nejaké rady? Ja viem, že na to asi nie sú nejaké rady, no ak sa niekto nájde, budem neskutočne rada:) Nechcem si kvôli tomuto problému znepríjemňovať život.

Mám 13, keby to bolo podstatné :D
(Prosím nesmejte sa mi, som dosť citlivá osoba:D)

AniDani11

Ďakujem vám všetkým za povzbudivé slová :)
Už som sa zmierila s tým, že ten týždeň nejako prežijem a teraz len dúfam, že nebudem "bývať" s nejakými šialeními pubertiačkami (to som raz zažila na tábore ako 10-ročná)

Ďakujem ešte raz, nečakala som, že sa niekto ozve, myslela som, že som jediná. Určite som už viac ukľudnená :)

neviem111111

kup si stuple do usi, tym predides tomu, ze by ta spolubyvajuce mohli rusit a mozno znizis ten stres z toho, ze co ked nezaspis.

sofiaaaa

...a kazdopadne odporucam, bav sa tiez, rozpravaj sa, lebo inak budes len trpiet, cakat kym stichnu a ty budes vystresovana, vynervovana a nezaspis duplom... a aj tak budes v plnej energii ked zaspis po polnoci, neboj :)

sofiaaaa

uplne ta chapem, sama som presne tym istym trpievala, este ked som bola aj mladsia od teba a trvalo mi to par rokov, bala som sa cely den, ze vecer nezaspim a co potom, ze si nevychutnam den, nenarastiem a pod...a obavy boli uplne zbytocne, aj studia bez spanku som zvaladala s vyznamenanim, len som sa zbytocne strachovala.. ked niekde spim prvu noc, aj na dovolenke, prvu noc nespim nikdy aj teraz sice, ale uz som si zvykla... pozri, ked aj nezaspis, nic sa nedeje, su aj horsie veci... ja som niekedy nespala aj 48 hodin kvoli niecomu dolezitemu a v pohode som fungovala... musis si uvedomit, ze aj ked nezaspis, tym ze lezis, tvoje telo aj tak odpociva, hoci je to iny druh odpocinku.. hlavne nestresuj..a kup si aj stuple do usi popripade, take tie gumove, nie penove...

korytnacka12345

Nemusis sa vobec bat. Nedovol aby ti takato vec pokazila tabor a aby si koli nej mozno zmeskala sancu. :) Na tabore predsa nemusis davat pozor kolko je hodin a chodit skoro spavat. Bav sa s ostatnymi a ked budes unavena,zaspis hned :) A o spolubyvajuce sa dopredu neboj,zbytocne potom budes mat predsudky hned na zaciatku. Snaz sa ich dobre spoznat, az potom sa da utvorit nazor. Som si ista ze budu super, navyse budete mat rovnake zaujmy. Ak si nesadnete, snaz sa s nimi aspon slusne vychadzat. Urcite to dobre dopadne :)

Ahojjjjjjjj

Niesi zbabela. Ty tam aspon chces ist ja mam 17 a nedokazala by som na to ani len pomysliet. Ja som zbabela :)
Neviem ti poradit no, skus a uvidis. Ak by sa ti predsa nepacilo tak urcite mozes odist predsa