zmena VS hned po prvom rocniku?(nechcem ekonomiku,chcem nieco ine:( )

Príspevok v téme: zmena VS hned po prvom rocniku?(nechcem ekonomiku,chcem nieco ine:( )
Dada123

ahojte. mam 21 rokov a tento rok nastupujem do BA na ekonomicku - podinkanie v obchode a cestovnom ruchu. po ukonceni strednej a prijati na Ekonomicku som zacala mat velmi zvlastne pocity. rodicia ma nutili ist na ekonomicku skolu, ekonomicke zameranie, lebo sa boja mojej buducnosti. mama je ucitelka, a preto som od malicka chcela ist studovat pedagogiku. no zakazala mi to. kvoli platom, stiuaciach na skole. taktiez som chcela byt a este stale ma to laka - zdravotna sestra. viem o platoch, problemoch, no je mi toto povolanie blizke, ako aj ucitelstvo. velmi lutujem moje rozhodnutie a neviem ako dalej. kazdy den nad tym premyslam viac a viac. prestupit teraz nemozem, az po roku, a to neviem ci chcem zacinat vysku ked budem mat 22.
neexistuje nejaky kurz, prípravne vzdelavanie, skolenia, nadstavby, kde by som mohla aj napriek mojmu ekonomickemu zameraniu v buducnosti uspiet aj v brandzi ucitelstva a zdravotnictva ? viem ze tie sance su asi mizive, ale aj tak sa pytam. :( neviem vlastne, co budem robit, s tym mojim odborom. neviem co sa da s tym robit, okrem prace v cestovnej kancelarii.
dakujem za kazdu radu

neviem111111

nema vyznam byt na skole, kt. nechces. akurat stratis kopec penazi a casu a nervov. radsej sa na tej rok zamestnaj a chod studovat co ta bavi. si dospela, mas pravo rozhodnut sa o tom, ake chces zamestnanie, nenechaj si to diktovat od rodicov. samozrjeme, ze pre teba chcu len to najlepsie, ale v tomto pripade je to kratkozrake, lebo niekde inde by si mozno zarabala o 200 eur viac, ale ked mas byt cely zivot nestastna, tak to nema vyznam.

celebrita facebooková

Pedagogická škola: v zahraničí sa asi moc neuplatníš v tom, čo si vyštudovala. Ale pokiaľ chceš žiť na Slovensku, stačí ti.
3 ročná bakalárska odbor ošetrovateľstvo: zbytočná strata času, od toho radšej do Rakúska na Krankenschwesterschule, ktorá tiež trvá 3 roky, ale pozostáva viac-menej z praxe, čiže menej teórie a viac praxe, nie je to vysoká. Ako sestra tam potom v nemocnici na oddelení s nočnými zarobíš aj 2000. Pre porovnanie upratovačka v hoteli, predavačka v obchode asi o tisícku menej. Byť na tvojom mieste, tam by som sa pratala. Ale je to tvoja vec. Tvoje rozhodnutie, v ktorej krajine chceš žiť.
Neber to v zlom, čo som napísala, ale asi len tak, ako keby som ti podala ďalekohlad, nech sa pozrieš a dovidíš aj ďalej ako po hranice Slovenska, kde ti tak, či tak dobre nebude, nech už by si čokoľvek vyštudovala. Tak už kedˇ študovať, obzvlášť preto radšej, čo ťa baví, nech aspoň na škole netrpíš. Lebo v živote... kto vie?

celebrita facebooková

Máš tu samé dobré a správne rady, všetky príspevky majú veľký kus pravdy. Veru tak, nemá zmysel 5 rokov trpieť na škole, na ktorej vyštudovanie síce máš talent, ale ťa nebaví s tým, že ťa nebude baviť ani práca. Mimochodom: pre ktorú typológiu osobnosti je ekonóm vhodným povolaním, pre tú sú zdravotná sestra a učiteľka nevhodnými povolaniami :) Môžeš si na to urobiť psychotest. Čo ak ti psychotest ukáže, že na ekonóma sa nehodíš, ale na zdravotnú sestru, alebo učiteľku sa hodíš? Aj takým testom môžeš mamu presvedčiť :) Pri teste ide skôr o to, v akom zamestnaní a povolaní by si sa po psychickej stránke cítila dobre. Pozri: www.emiero.sk

stastnablcha

mozes mat kurzy a nadstavby a cokolvek co je akreditovane. ale pravda je, ze vzdy ma vacsiu vahu ked to ma niekto vystudovane. chapem tvoju mamku ze sa snazi aby si mala vzdelanie o ktorom si mysli ze by ta uzivilo. BOhuzial, ekonomicka univerzita to uz davno nieje. na trhu je tolko ekonomov ze zamestnavatel si ma vazne z coho vyberat a ked ta to nebavi, nebudes v tom dobra.... takze skus to vysvetlit mamke takto. je vela statistik kde vidno z akej skoly sa najlepsie umiestnis v praxi. zdravotnych sestier nieje nikdy dost a s osetrovatelstvom mozes byt hlavna sestra co sa vyrovna manazerskemu postu. ja by som nevahala robila to co chcem.. potom budes lutovat. A pedagogovia sa mimochodom az tak zle nemaju.. sikovny si vie zarobit a ako zena mozem povedat ze prazdniny pri detoch su na nezaplatenie...

zita 05

Ahoj, určite neštuduj, čo Ťa nebaví! Je lepšie stratiť jeden rok, ako 4 či 5 rokov. A mama Tvoj život žiť nebude. Si predsa dospelá a môžeš sa rozhodovať sama. A keď Ti mamina zakázala ísť na pedagogickú, nepáčilo sa jej, že každé prázdniny mohla stráviť s vami, svojimi deťmi a nemusela vás postrkovať kade-tade? Každé povolanie má svoje klady i zápory.

ajjadobratisky

Dvojročné nadstavbové bezplatné pomaturitné štúdium na pedagogickej škole alebo trojročné na zdravotnej. Kašli na školu, ktorá ťa nebaví, je to hlúposť. Mimochodom, opustila som VŠ v 2. ročníku, potom som 2 roky pracovala a snažila sa nájsť nejakú dobrú prácu a teraz idem opäť študovať, ale už niečo, čo mám rada.