Caute chcem sa vas opitat ze ked mam 15 rokou tak ci mi predaju proteiny alebo nie a ake su najlepsie.
Proteiny
lol ze konopny protein :-D ... to si radsej ubal speka :)
inak ak sisi nefsimol pista v inej teme... kupil som si bcaa uvidim cem to brat do konca roka a som zvedavy ci uvidim rozdiel....
aj ked asi to nebude nejaka supa su tam len tri L-leucin,isoleucin a valin davam 2x 4,5g denne
Čo ti príde na srvátke neprírodné? Srvátka je najlepšie vstrebateľný a najkomplexnejší zdroj bielkoviny a prečo by si niekto mal kupovať zbytočne predražený proteín z ryže za 40 eur keď si môžem kúpiť 1kg balenie ryže ktoré je oveľa lacnejšie a sú tam navyše kvalitné sacharidy, ktoré mi v tomto ryžovom proteíne dajú preč a predávajú to za niekoľkonásobne vyššiu cenu akú si to reálne zaslúži. Ak si tento proteín z hladiska spektra aminokyselín a vstrebateľnosti porovnáme s proteínom zo srvátky tak je zhruba na úrovni nejakého 25-30 eurového srvátkového proteínu.
Už naozaj kvalitné CFM proteíny sú skoro o polovicu lacnejšie ako tento ryžový proteín, dokonca hydrolyzovaný enzymatický štiepený proteín je lacnejší a to je asi najkvalitnejší proteín, ktorý je na trhu... pri ktorom je použitý stupeň hydrolýzy DH 32 tým pádom sú v tomto proteíne už naštiepené "predtrávené" aminokyseliny, ktoré telo okamžite vstrebe tým pádom nezaťažuje trávenie, čo sa o ryžovom proteíne povedať nedá kedže obsahuje vlákninu, tým pádom je ako potréningový proteín absolútne nevyhovujúci kedže telo po tréningu pomalé sacharidy vôbec nepotrebuje a zbytočne ho nimi len zaťažíte, taktiež ho kvôli obsahu pomalých sacharidov neodporúčam ani pred tréningom.
Ak vám ide o to, že sa môžte "pýšiť" tým, že máte vegánsky alebo aký proteín nech sa páči ale podľa mňa je to skôr hlúposť pretože je to len zbytočne predražená bielkovina z ryže ktorú si môžte kúpiť v hocijakom obchode za pár eur... Nemotajte hlavu mladému chalanovi nejakým vegánstvom, živočíšnu bielkovinu nikdy ničím nenahradíte...
nejaky prirodnejsi, napr ryzovy Plantforce Synergy Protein, alebo konopny. maju ich na vitarian.sk
Prečo by mal byť pipi? Skôr tu ide o to, že u 15 ročných chalanov sú to zbytočne vyhodené peniaze pretože o cvičení a stravovaní nemajú vôbec nijaký prehľad a nerozumejú tomu no a väčšina sa na to po mesiaci tak či tak vykašle pretože chcú výsledky a postavu ala Arnold po 2 návštevách posilky... Znovu, radšej sa poriadne najedz miesto peňazí ktoré vrazíš do proteínu, aj keď je mi viac menej jasné že si ho kúpiš, Srvátkový 80% proteín, nech už nekúpiš nejakú precukrovanú sprostosť...
čo si pipi???
radsej ich uzivaj v strave
Prečo taký mladý chceš brať proteiny?
Predajú ale vykašli sa na doplnky radšej sa poriadne najedz...