Proteiny

0vecka

lol ze konopny protein :-D ... to si radsej ubal speka :)

inak ak sisi nefsimol pista v inej teme... kupil som si bcaa uvidim cem to brat do konca roka a som zvedavy ci uvidim rozdiel....

aj ked asi to nebude nejaka supa su tam len tri L-leucin,isoleucin a valin davam 2x 4,5g denne

pišta00

Čo ti príde na srvátke neprírodné? Srvátka je najlepšie vstrebateľný a najkomplexnejší zdroj bielkoviny a prečo by si niekto mal kupovať zbytočne predražený proteín z ryže za 40 eur keď si môžem kúpiť 1kg balenie ryže ktoré je oveľa lacnejšie a sú tam navyše kvalitné sacharidy, ktoré mi v tomto ryžovom proteíne dajú preč a predávajú to za niekoľkonásobne vyššiu cenu akú si to reálne zaslúži. Ak si tento proteín z hladiska spektra aminokyselín a vstrebateľnosti porovnáme s proteínom zo srvátky tak je zhruba na úrovni nejakého 25-30 eurového srvátkového proteínu.

Už naozaj kvalitné CFM proteíny sú skoro o polovicu lacnejšie ako tento ryžový proteín, dokonca hydrolyzovaný enzymatický štiepený proteín je lacnejší a to je asi najkvalitnejší proteín, ktorý je na trhu... pri ktorom je použitý stupeň hydrolýzy DH 32 tým pádom sú v tomto proteíne už naštiepené "predtrávené" aminokyseliny, ktoré telo okamžite vstrebe tým pádom nezaťažuje trávenie, čo sa o ryžovom proteíne povedať nedá kedže obsahuje vlákninu, tým pádom je ako potréningový proteín absolútne nevyhovujúci kedže telo po tréningu pomalé sacharidy vôbec nepotrebuje a zbytočne ho nimi len zaťažíte, taktiež ho kvôli obsahu pomalých sacharidov neodporúčam ani pred tréningom.

Ak vám ide o to, že sa môžte "pýšiť" tým, že máte vegánsky alebo aký proteín nech sa páči ale podľa mňa je to skôr hlúposť pretože je to len zbytočne predražená bielkovina z ryže ktorú si môžte kúpiť v hocijakom obchode za pár eur... Nemotajte hlavu mladému chalanovi nejakým vegánstvom, živočíšnu bielkovinu nikdy ničím nenahradíte...

pišta00

Prečo by mal byť pipi? Skôr tu ide o to, že u 15 ročných chalanov sú to zbytočne vyhodené peniaze pretože o cvičení a stravovaní nemajú vôbec nijaký prehľad a nerozumejú tomu no a väčšina sa na to po mesiaci tak či tak vykašle pretože chcú výsledky a postavu ala Arnold po 2 návštevách posilky... Znovu, radšej sa poriadne najedz miesto peňazí ktoré vrazíš do proteínu, aj keď je mi viac menej jasné že si ho kúpiš, Srvátkový 80% proteín, nech už nekúpiš nejakú precukrovanú sprostosť...