ahojte, mám taký problém.
štiepia a lámu sa mi nechty. je to dlhodobý problém. necht je chvíľu v pohode, celkom vyrastie, no potom sa na ňom vytvorí bublinka, ktorá spôsobuje štiepenie nechtu. moje nechty samé o sebe vyzerajú zdravo, nie sú žlté a nemajú žiadnu inú vadu, len sa štiepia. ide o to, že som prečítala už skoro všetky témy na tejto stránke a hľadala pomoc skoro všade, no nič mi nepomohlo. vyskúšala som už veľa spevňujúcich lakov, regenerujúcich krémikov, citrónové šťavy, olivový olej, vylúčila som nožničky a siahla som po štikačkách, mala som aj sklenený pilník, nechty som nenamáčala do horúcej vody, vyjedla som už mnoho zinku a selénu, rôzne vitamínové tabletky, v chladných dňoch som nosila rukavice, neumývala som riad, takže nechty nie sú v žiadnom spojení s chemickými prostriedkami, jedla som jedlo, ktoré vraj pomáha rastu nechtov, dokonca som si na čas prestala lakovať nechty, no nič z toho, čo som vyššie napísala mi nepomohlo. nechty sa ďalej štiepia. samozrejme, veľa ľudí mi hovorí, že je to len vekom, lebo mám 14, ale u mňa to začína prechádzať do psychiky. po nociach plačem, lebo sa za krátke ostrihané nechty hanbím, lebo vyzerajú ako okusané (to nerobím). nenávidím a nepáčia sa mi krátke nechty, u mňa vždy musia presahovať prst. rodina sa mi za to smeje, vraj riešim hlúposti a neviem, čo sú to skutočné problémy, lenže ja v tomto veku nemám čo iné riešiť a záleží mi na svojom zdraví. preto vás žiadam o radu, nejakú, čo som tu ešte nespomenula a ktorá vám na 100% pomohla, aby som sa už nemusela trápiť a hanbiť. ĎAKUJEM.