Škodí bicyklovanie na mužské orgány?

Príspevok v téme: Škodí bicyklovanie na mužské orgány?
steavan

Chcel by som vediet,aky mate nazor na skodlivost bicyklovania.Konkretne sa jedna o muzov,pretoze caste bicyklovanie vraj negativne vplyva na prostatu a muzsku potenciu.Musim povedat,ze aj ja mam s tym zle skusenosti,po kazdej jazde citim otlacene muzske pohlavne organy a musel som sa liecit aj na zapal prostaty.ALe na druhej strane mam rad bicyklovanie a neviem tomu odolat,aby som si nevysiel niekde do prirody a nezajazdil si na bicykli.
Co robit?Ako predist bolestiam po bicyklovani?Poradte.

dusan

no to mate pravdu ale ked si nastavite spravne sedlo a sedlovku mate spravny tvar sedla a ked neslapete nepretrzite 100km a hlavne mate speciale cyklo gate (tie stahovacie) tie maju ochrannu penu ... zo skusenosti mozem povedat ze nastroj ani po dlahsom slapani necitim

doktor

Bohužel,skutečně je opakovaně prokázán negativní vliv dlouhých a častých používání bicyklu na mužskou potenci. Je to dáno většinou nežádoucím dlouhodobým překrvováním oblasti malé pánve a také drobnými poraněními a stačováním cévně nervového aparátu této oblasti. Mnohdy hraje roli i prochlazení s důsledkem
zánětlivých postižení prostaty či jiných součásti močopohlavní soustavy. I když jsou záněty často neinfekční, vedou k funkčním poruchám. Tím rozhodně
není třeba varovat zásadně proti tomuto sportu, je však třeba si rizika uvědomit a v rekreačním bicyklování
zvážit kratší tratě, delší pak s častějšími přestávkami
a dodržovat řadu preventivních zdravotních ochranných opatření.

fraise

mi minule akurat jeden kamos hovoril ze vsetci cyklisti su impotenti . urcite nie vsetci ale mozno cosi na tom bude..

gomez

...najjednoduchšie je, nasadiť si na tú tyč sedadlo.:)) Teraz vážne, ja tiež dosť bicyklujem, ale zatiaľ nemám žiadne problémy. Skús si naštelovať bicykel. Správne by si mal sedieť na tej kostičke (neviem ako sa to volá). No a nesmieš si počas jazdy toľko mágať vajká, lebo inak neviem z čoho ich máš otlačené.