Posilovanie

Príspevok v téme: Posilovanie
MilQuiN

Dobrý deň.

Chcel by som saopýtať či ste sa stretli už s niečím podobným. Začnem odzačiatku. Už cca 14 rokov sa liečim na Vysoký krvný tlak. Raz som sa rozhodol že začnem posilovať. Všetko prebiehalo fajn ale asi po 2 tyždňoch som začal mať vždy večer ked som si ľahol že idem spať tak som začal pociťovať bušenie srdca ale take že mi to nedovolilo zaspať. Ok povedal som si možno som to prehnal s cvičením dal si pauzu a necvičil všetko bolo v pohode po prestávke asi tyžden som zacvičil ale s uplne malými vahami a večer sa to znova zopakovalo. tak som navštivil kardiloga podrobil sa testom a nič sa nezistilo. Tak začal som cvičiť ale len s vlastnou váhou a všetko je v pohode. Chcel by som sa opýtať stretli ste sa niekto s niečím podobným a ak ano ako ste to vyriešili? Pýtal som sa hocikoho ale zatial som nikoho nestretol kto by sa s niečím podobným stretol a nikto mi nevie poradiť. Budem rád za každú dobrú informáciu.

MilQuiN

Ahoj pišta. Ďakujem Ti za odpoveď :) No doplnky neberiem žiadne kavu si počas dňa doprajem priemerne 2 šalky kavy denne raz za čas aj tri. Tlak som si meral napriklad aj vtedy ked som mal to bušenie srdca v noci a tlak bol vtedy takmer idealny. Co sa týka stravy tak doprial som si z hocičoho vtedy neobmedzoval som to ale ani neprehanal. Akurat rozmyšlam že beriem tablety na tlak či by to tie nemohli spôsobovať ale zas doktor to vylučil no neviem. Na zaťažovom teste som bol u kardiologa a tam som mal výsledky dobre čiže fakt tomu nerozumiem preto sa pýtam

pišta00

Keď tak by ešte nebolo odveci keby zájdeš k športovému lekárovi, spraví ti Ergometrické vyšetrenie srdca, zmeria ti ako tvoje srdce pracuje pod záťažou, či máš vôbec srdce zdravé. Akonáhle robíš nejaký šport mal by si raz za čas zájsť k športovému lekárovi a nechať si spraviť kompletné vyšetrenie, pretože klasický lekár ti vždy povie, že so športom máš prestať aj keď ti zdravotné problémy nespôsobil šport...

pišta00

Nikdy som nič podobné nepočul ale z cvičenia to nemá prečo byť. Cvičenie má práve naopak krvný tlak znižovať, hlavne silové tréningy, ja mám naopak krvný tlak nízky a veľa krát sa mi stalo, že keď som drepoval ťažšie váhy zahmlievalo sa mi strašne pred očami a mal som pocit, že odpadnem a to preto, že mi klesol už bez tak nízky tlak... Navyše sa mi nezdá aby cvičenie po uplynutí niekoľkých hodín od tréningu spôsobovalo búšenie srdca, to by si musel odcvičiť a hneď na to ísť spať. Neberieš nejaké doplnky s obsahom Beta Alanínu, Taurínu, Kofeínu? Nejaké predtréningové nakopávače, NO stimulanty, Arginín? Poprípade veľa kávy počas dňa, skôr si myslím že to bude z niečoho čo zješ/vypiješ ako z cvičenia... Aké tréningy robíš? Ako sa počas tréningového dňa stravuješ?