Skolioza?

Príspevok v téme: Skolioza?
Simoma345

Dobry den. V 8mich rokoch mi bola diagnostikovana skolioza, chodila som asi rok na rehabilitacie, snazila som sa cvicit doma i ked nie vzdy sa mi chcelo, nosila som pajoncek, hrozil mi ale korzet.. dost som sa hrbila a vlastne aj teraz sa hrbim. Potom som sa na to vykaslala, nechodila som na kontroly, az v 12tich ma mama vzala k inemu ortopedovi lebo vraj hrozne sa hrbim.. tam mi povedali ze chrbticu mam uplne rovnu a zw nemam ani ploche nohy.. ale bola to taka stara ortopedicka neviem ci sa tomu dalo veriť.. v 17tich mi na preventivke povedala obvodna ze sa hrozne hrbim a ze by ma najradsej poslala ku ortopedovi ale ukecala som ju ze ma chrbat neboli ani nic.. aj p 2 roky neskor vravela ze nemam rovnako plecia a ked som ich dala do rovnakej polohy prislo mi to neprirodzene... teraz mam skoro 20 a v poslednej dobe ma dost pobolieva chrbat.. ked sedim na dacom tvrdom, pri vysavani zmyvani kde musim byt ohnuta, daledy z nicoho nic..vyrovnanie mi sposobuje bolest nie je mi to prirodzene..
Mohla sa ta skolioza vratit? Nemate nahodou niekto podobne skusenosti? Da sa to nejako riesit v tejto mladej dospelosti?

MatejR

Dobrý deň,

Vaše problémy nespôsobuje priamo skolióza ale ide o svalovú nerovnováhu.
Váš organizmus sa dlhodobo prispôsoboval chybnému držaniu tela, čím sa niektoré svaly skrátili a na druhej strane sú svaly oslabené. Dôležitá je odborná diagnostika pohybového aparátu, kedy sa zistí presne, ktoré svaly spôsobujú daný problém.
Podstatou liečby je svalová terapia, pri ktorej sa postihnuté svaly prebudujú. Vo výsledku terapie bolesti ustúpia a telo sa vráti do správnej pozície.
Prajem skoré uzdravenie.

Matej Riger, Applause Klinika pohybu