3LF UK Praha

celebrita facebooková

Pridávam sa, je to v rámci Česka a Slovenska tá najlepšia voľba. Mnohí skutočne talentovaní sa na nejakú skorumpovanú slovenskú VŠ ani nedostanú, ale po vyštudovaní českej sa z nich stanú skutoční odborníci. Je totiž obrovský rozdiel, či niekto nastúpi na školu, kde sa v rámci prijímačiek stačí "len nabifliť" chémiu a biológiu, alebo si vďaka svojmu talentu vybojuje miesto na naozaj kvalitnej škole, kde musel okremm bio a chem zvládnuť aj fyziku a okrem nej IQ testy, pamäťové testy a testy zamerané na záujem o danú problematiku. Som si istá, že keby si sa bola teoreticky náhodou prihlásila do Rakúska, boli by ťa prijali aj tam. Tam by si mala aj matiku a latinčinu okrem tohto všetkého. Čím ťažšie prijímačky, tým kvalitnejšia úroveň vzdelávania. Mnohí, ktorí sú pre rakúske, anglické a české univerzity dobrí (nadpriemerne talentovani), nie sú prijatí na slovenské školy, lebo rodič neni doktor, lebo nedali úplatok, lebo... domysli si.
Máš môj obdiv a uznanie: za všetko: za správny výber školy, za úspešne vykonané prijímačky a toto všetko si právom zaslúžiš. Ver, že ti tam, medzi skutočne talentovanými, bude omnoho lepšie, ako by ti bolo na Slovensku, radšej nepoviem, že medzi akými :)
PS: Vyber si gastroenterológiu a šup do Rakúska. V okolí Salzburgu sa na termín na gastro čaká nad 4 mesiace :) Pacienti by uvítali kratšiu čakaciu dobu a lekári zase nové posily :) Už sa ti tu sľubuje aj prvý pacient: Ja :)