Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

laktazan

Príspevok v téme: laktazan
calai

užívate niekto laktazan? pomáha vám?
ide o to, že mám podozrenie na intoleranciu laktózy, do alergologa sa len chystám dúfam, že mi tam budú schopní to zistiť... dala som si 3 tablety pred zmrzlinou a nemalo to žiaden účinok, do hodinky ma nafúklo, neskutočné krče v bruchu a riedka stolica... myslíte, že by pomohlo zvýšiť dávky alebo laktazan vynechať?

celebrita facebooková

A áno, navštív gastroenterológa, ako poradila Kýčera. On ti vie urobiť gastroendoskopické vyšetrenie. To je to, že prehltneš hadicu. Takto sa dá odhaliť celiakia, helikobakter a laktózová intolerancia, ale aj rôzne nádory, a tak... čo by mohla ukázať kamera.

celebrita facebooková

Zmrzlina? Čo sa chceš sorbitom otráviť? Nie len laktóza spomedzi cukrov spôsobuje intoleranciu, ale aj sorbit. Asi z neho ťa nafúklo.
...Na Slovensku ťa nikto nevie vyšetriť na sorbitovú intoleranciu. Iba v Rakúsku.
Keď chceš vedieť, či máš sorbitovú intoleranciu, tak urob toto: Kúp si vysokosorbitový melón, ktorý sa volá PIEL DE SAPO. Vyzerá ako koža z ropuchy a dováža sa k nám zo Španielska. Zjedz ho ráno nalačno. Ale okrem neho už nič iné. Keď sa ti hneď po jeho zjedení zatočí hlava a budeš sa cítiť ako ožratá, potom o pár hodín príde buď silná bolesť hlavy s pocitmi na vracanie, prípadne aj vracanie, alebo nafúknuté brucho, plynatosť, prípadne hnačka, tak sorbitová intolerancia je na 100 % istá. Ale musí to byť piel de sapo. Niektoré melóny sú totiž absolútne bezsorbitové. Sorbit patrí medzi ovocné cukry. Často spôsobuje intoleranciu. Častejšie ako fruktóza. Menej často ako laktóza.
...Laktóza: Intoleranciu spôsobuje najčastejšie spomedzi všetkých potravín. Laktazan musí pomôcť. V zmrzline je laktóza, ale je v nej aj sorbit. Laktazan ti pomohol stráviť laktózu, ale na trávenie sorbitu neboli ešte vyrobené žiadne enzýmové doplnky.
...Mať len jednu intoleranciu je skôr výnimka. Keď už niekto intolerancie má, tak viaceré.
To sa v skutočnosti akoby vyčerpali enzýmy, že ich už ľudské telo nevládze tvoriť. Stáva sa to ľuďom, ktorí veľa žerú. Napríklad ja som mala pásomnicu a žrala som jak desať svíň, nebola som schopná vydržať viac ako dve hodiny bez jedla. Pásomnicu som vylúčila, pažravosť ustúpila, ale intolerancie zostali. U mňa je to laktóza, sorbit a pšenica. Tak sa im vyhýbam. Najťažšie znesiteľný je pre mňa sorbit. Oznamujem svojmu budúcemu vrahovi. To len, aby vedel, čím ma môže otráviť :)