Zlá, zákerná žena - príčina?

Príspevok v téme: Zlá, zákerná žena - príčina?
ofečka

Chcel by som sa spýtať čo by mohlo byť príčinou toho, že žena je zákerná, pomstychtivá, panovačná, manipulatívna, žiarlivá, je ako detektív všetko potrebuje o každom vedieť, namýšla si, fabuluje atď.
Môže to byť zanedbanie citov zo strany rodičov, keď bola decko? Lebo navonok sa javí ako panenka mária, ochotná, jedná vždy vypočítavo, neprejavuje úprimne city ani k vlastnému dieťaťu.
Dá sa s takouto ženou mať ako tak fungujúci vzťah či by to bolo len trápenie.Sama sa moc nepričiní, len čaká, že niekto mávnutím čarovného prútika vyrieši jej problémy, rozvod, exekúcie, zlé zamestnanie, málo peňazí. Bude mať 40r a 12ročného syna, ktorý je apatický, nič ho nezaujíma len hnije doma na posteli.

kapitalista

Takýchto žien je ako maku. Len nariekajú, závidia, riešia svoje mindráky cez chlapov. Samé sú neschopné niečo pre seba urobiť čakajú len na zázrak. Oblúkom sa vyhnúř takej "žene".

dalsianestastna

pricina moze byt v detstve alebo v nejakom zlom zazitku... ja som tiez ostala uplne neprajna a nerada vidim stastnych ludi okolo seba...je to vsetko z vnutra ze ma clovek nieco nespracovane a sam nieje stastny..

anjelik *

Príčinou je jej vlastná slabosť, preto snaha ovládať toho druhého. :o) Akýmkoľvek spôsobom, cukor, či bič. základný zámer je vytĺcť z druhého pozornosť, energiu, dušu, ktorú takáto bytosť potrebuje nadovšetko. Lebo sama ju takmer nemá. Funguje len vtedy, keď okolo seba robí rozruch, atakuje druhého. Či sa s ňou dá vytvoriť vzťah? Samozrejme, za predpokladu, že si silnejší ako ona, tvoje vlastné obrazy sú silnejšie, ako jej jeden jediný a to je *ovládať za každú cenu*. Ale normálny, zdravo uvažujúci jedinec, pokiaľ nemá spasiteľské sklony, by do tohoto vzťahu nešiel, lebo by vlastne svoj život zasvätil *jebnutosti* druhého. Slušne povedané. :o)) Ale ako životnú skúsenosť, možnosť si dokázať, na čo máš a na čo už nie, vrelo odporúčam. :o))