Chcela by som sa ta spytat na nazor. V mnohych temach sa vyjadrujes k ziarlivosti. Tak som myslela, ze by si mi svojim nazorom pomohol. Chcem vediet ako vnimas druhu osobu vo vztahu kedze neziarlis alebo minimalne? Ako to dokazes? Ja som velmi ziarlivy typ a uprimne nici ma to. Ziarlim na malickosti. Dakujem za radu :-) rady od inych su tiez vitane.
Som velmi ziarliva. Tema nielen pre 0vecku
Je to ťažké.
ziarlivost je odrazom vztahu. odrazom tvojho sebavedomia
Prvý muž v živote ženy je otec. Vyzerá to tak, že od neho si zažila prvé sklamanie v láske. Nepocítila si, že si hodná jeho lásky. Že si ňou môžeš byť istá.
Asi by si sa mala za to s otcom zmieriť a odpustiť mu.
Ziarlivost je zrkadlom tvojho sebavedomia a dovery partnerovi.
Aby som ti odpovedal, tak ja beriem partnerku za rovnocennu. Jedno telo jedna dusa, potom ziarlenie nedava zmysel, lebo ak napr. s niekym niekam sla, je to akoby som tam siel s nou a tesim sa z toho, ze je samostatna a zije svoj zivot.
A to som uz bol aj podvedeny :)
Moja matka sa rozviedla keď som bola malé dieťa, nejak 8 rokov a lásku od otca som nikdy necítila.
Jesss - aké si mala detstvo? Bola si si istá láskou svojich rodičov voči sebe a medzi nimi? Bol tvoj otec verný tvojej mame?
aha, ja som to pochopil tak, ze ziarlis na inu osobu, lebo je (s niekym inym) vo vztahu. Tak jedna kontrolna otazka: mas na to dovod byt ziarliva? Je tvoj partner typ, ktory je az prehnane pozorny k inym zenam? Zamerne vyhladava situacie, v ktorych sa moze nejakym sposobom venovat inym zenam? Hadas s nim kvoli tomu casto? Podviedol ta niekedy? tych otazok by mohlo byt aj 100, ale ak si na vacsinu z tychto si odpovedala "ano" tak rozhodne mas dovod na radikalne riesenie, pripadne rozchod. Ak si na vacsinu alebo na vsetky odpovedou "nie" tak tvoj partner je ku tebe velmi tolerantny, lebo ak nie je, tak ocakavaj, ze dlho s tebou nebude a najde si inu. Ja osobne by som s chorobne ziarlivou zenou (stihackou) nedokazal mat vztah, aj keby bola v niecom velmi vynimocna. Lebo ak zena velmi ziarli, tak tym dava najavo, ze partnerovi vobec neveri. A vztah bez dovery nemoze fungovat.
Ziarlim na osobu s ktorou som vo vztahu. Asi nedorozumenie :-)
a preco ziarlis na inu osobu, ak je uplne v inom vztahu? Myslel som si, ze ziarli sa na vlastneho (alebo byvaleho) partnera. Nie je mozne, ze nejde v tvojom pripade o ziarlivost, ale o chorobnu zavist? Lebo zavist patri medzi tie najhorsie ludske vlastnosti. Ked tak by si to mohla trochu konkretizovat.
Mimochodom som zena. Chyba v nadpise :-)