Ženský inštinkt??

Príspevok v téme: Ženský inštinkt??
mawy

Ahojte.
S priateľom sme spolu skoro 5 rokov, bývame spolu. Samozrejme, že sa čím ďalej rozprávame o budúcnosti ako je svadba a deti. No a v tom je môj problém - pravdepodobne už od začiatku vzťahu si podvedome myslím, že môj priateľ nebude dobrý otec. Neviem to vysvetliť, mne samej to príde čudné a neprirodzené, keďže v ostatných aspektoch vzťahu nám to klape.
Viem, že to nie je prehnane starostlivý typ, ani to od neho nevyžadujem, no naozaj debaty o našich deťoch ma desia. Neverím vo veci ako je intuícia a predvídanie, ale tento pocit vo mne pretrváva už asi príliš dlho. Naozaj by ma potešil niekto s podobnými skúsenosťami a obavami, ktoré sa v konečnom dôsledku ukázali ako zbytočné.

mawy

ďakujem za rady.

Jednoducho, môj priateľ je stále tak trochu dieťa a vyžaduje pozornosť (to som vedela od začiatku vzťahu, preto sa možno zapli moje ženské zmysly a povedali si: "No dievča, neviem či sa tento o nás postará") a z diskusií s ním usudzujem, že ak by sme dieťa v blízkej budúcnosti mali (do 3 rokov), mala by som na krku rovno dve deti.

Viem, že veľa chlapov sa zmení doslova v momente ako držia svoje bábo v rukách, no bohužiaľ asi neexistuje algoritmus, ktorým sa dá vypočítať či to bude aj prípad toho môjho? :D

Kýčera

Mawy, intuícia a predvídanie nie sú na zahodenie, ale tu Ti nepomôžu. Rozprávala si sa s partnerom, či a koľko chce mať deti? Zhodli ste sa v tejto otázke? Ak áno, tak to nerieš. Nevytváraj si vo svojej hlave katastrofické scenáre, lebo sa Ti môžu splniť. A myslím to vážne! Predstav si, že aj muži cítia, že aj oni túžia po vlastných potomkoch. A v mnohých prípadoch sú to práve oni, kt. dokážu dať oveľa viac lásky ako tá, kt. tie deti porodila. Aj deťom, kt. nie sú biologickým otcom.
In medias res, máš tu radu Mesačného princa a Filipa, z kt. môžeš čerpať. A niečo Ti pridám aj ja. Ľudia sa menia, aj tvrdí chlapi. Ak by ten Tvoj neobstál v týchto skúškach, môže sa prejaviť ako citlivý a starostlivý práve pri narodení vlastného dieťaťa. Takže to s ním n e v z d á v a j! Každý z vás dá dieťaťu toľko starostlivosti a lásky, koľko bude môcť zo svojho vnútra poskytnúť. : )

kafe

mawy, vieš trochu priblížiť - "debaty o našich deťoch ma desia." To prečo? Lebo to skôr vyzerá, že deti desia teba! Alebo sa on nejako vlažne, nemastno vyjadruje o deťoch? Nemôže to byť TVOJ podvedomý strach z toho, či budeš dobrou matkou, či to zvládneš? A napovrch to víde, že máš o partnerovi pocit, že nebude dobrý otec?
Ja vôbec neviem, netuším, ale určite tých možností je viac, ako len že ti chce intuícia niečo našepkať. A Filipov nápad skús určite viackrát. Ponúkni sa kámoškám, že im na 2-3 hoďky postrážiš bábo/deti a počítaj s tým, že chlapi sú skôr na bláznenie sa s už väčšími, nie na plienkotvorné deti.

Filip TT

chudak chlap - co ona za to moze, ze jej to prichadza na mysel? Pise, ze vo vsetkom si so svojim nastavjucim rozumie a tejto intuicii nechce verit. Prisla sem hladat priklad, ked sa taketo intuicie ukazali falosne - co viac od nej chces?

Mila zakladatelka temy, mohla by si si to overit tak, ze zoberies nejake dieta (svojej sestry alebo jeho sestry a pod) a akoze ides mu urobit pekny vylet. Mna kedysi tak brala mamina sestra k sebe. No a uvidis ako sa ma k nemu. Idealne by bolo, keby to dieta trochu neposluchalo, robilo hluk a podobne.

Samozrejme ak vylucime take katastrofy ako pedofil.

chudak chlap

ak si toto o nom myslis tak ho uprimne lutujem, lebo si takeho hada ako si ty chova na prsiach, zeny je mi z vas zle tak naco si potom s nim, ked ti toto beha hlavou, aha je to tvoja penazenka tak co, nakoniec nieco splodite ty ho odkopnes a budu aspon alimenty des dnesna vypocitava doba

Mesačný princ

Ohľadom tohoto ti môžem napísať, že z vlastnej skúsenosti viem, že to v tomto prípade nemusí byť pravda.

Môže ale nemusí!

Ak chceš aspoň trošku poznať budúceho otca svojich detí, tak sa pýtaj partnera na rodičov, detstvo. poprípade skús stráviť so svokrom viac času a pýtaj sa oboch alebo všetkých troch na minulosť.

Len tak zistíš, aký otec bude ten tvoj priateľ. Ale len z časti.

neviem111111

ja v intuiciu verim a este nikdy ma nesklamala. sklamala som sa akurat ja, ked som sa rozhodla tieto pocity ignorovat. asi by som si neplanovala rodinu s niekym, o kom si myslim, ze nebude dobry otec.