Zistil som že ma veľmi baví hudba a chcel by som v tom pokračovať. Nič viac ma nebaví, lenže asi je už neskoro.
Keď som bol už druhý rok na strednej zistil som že by som sa chcel venovať basgitare, aj som začal kúpil som si basgitaru a už som ukončil tretí ročník na ZUŠ. Na strednej som študoval za inštalatéra a popravde som zistil že ma to nejak vôbec nebaví, ale aj tak pokračujem na vysokej škole. Budem tam študovať obnoviteľné zdroje.
No ale aj tak ma viac baví muzika a chcel by som sa jej venovať trochu viac profesionálne nie len ako hobby. Zaujímalo by ma hlavne či aj v 20tich rokoch by sa dalo prihlásiť na konzervatórium a ako to na takých školách prebieha a tak. Ľutujem že som nezistil skôr čo ma baví a čo by som chcel v mojom živote dokázať :-) Ďakujem za odpovede
Konzervatórium v dospelosti?
Ďakujem Vám za odpovede a povzbudenie :-)
Totižto ja mám doma požičaný kontrabas využívam ho na hranie country, ale učiteľ ktorý ma učí basgitaru sa mi ponúkol, že ma môže naučiť niečo aj na kontrabase, kedže študoval na konzervatórium kontrabas. Väčšinou sa učím sám takže skôr som taký samouk :D
Tiež som mal v pláne že dokončím to čo som začal a potom budem pokračovať ďalej, len som potreboval poradiť že či sa dá aj neskôr ísť na konzervatórium.
A prečo nie? Máš svoj sen, vieš, čo chceš, tak si ho splň! Vieš koľkí ani v štyridsiatke nevedia, čo by chceli robiť?
Teraz je to už len na Tebe, akým smerom sa vydáš. Či najskôr dokončíš, čo si začal (VŠ a ZUČ) a potom začneš na konzervatóriu alebo necháš VŠ a vrhneš sa na štúdium hudby. Osobne by som Ti odporučila dokončiť to, čo si začal a potom konzervatórium.
Študoval si na učňovke, spravil si maturitu, si na výške. Ak máš talent a spravíš pre to všetko, čo spraviť máš, dosiahneš svoj sen!
Sevas, študovať možeš, ja sám som začal robiť konzervu v 22och rokoch a neľutujem. Dnes už berú všetky vekové kategórie, ide hlavne o to aby si cvičil. Problém je jedine to že basgitara ako samostatný odbor neexistuje, jedine kontrabas. Na konzerve študuješ vážnu hudbu, čiže jednotlivé odbory poskytujú štúdium klasických nástrojov.