peniaze na všetko

Príspevok v téme: peniaze na všetko
anomis1

Ahojte.

V mojom okoli je vela ludi, ktori si doslova mozu dovolit vsetko. Tento prispevok nesuvisi so zavistou, ale zaujimalo by ma, ako si vsetci mozu dovolit dovolenky, auta, iphony, vylety, drahe oblecenie, kabelky znamych znaciek, fitka, kozmeticku, kadernicku, nechtarku z uplne beznych vyplat / 450-650 eur/. Len by ma zaujimalo ako to robia,alebo ako sa da usetrit.

Ked sa konkretne opytam ludi z mojho okolia kazdy zahovori alebo povie rovno z vyplat - nechapem ako im to z tychto vyplat moze vychadzat. Tiez som sa rovno spytala ci ich sponzoruje rodina a nie samy.
Co myslite ako?

P.s. prispevky o tom, ze peniaze nie su vsetko prosim nepiste. Skor cakam tipy na setrenie a kde ako sa da co kupit.

0vecka

to sa tu uz rozoberalo mrte krat... ono priemerny plat je tusim okolo 1000 v hrubom na sk + podaktori prenajimaju byt popripade ich este trosku podporuju rodicia/stari rodiia atd... a ataka dovolenka k moru sa da kupit aj za 400 Eciek takze staci ak odlozia 75 mesacne a mozu ist dvaja

anomis

kiež by som to aj ja tak vedela. je pravda, že možno ľudia povedia viac ako je a v skutočnosti je to uplne inak

Bubliii

Ahoj, tiež sledujem takýto fenomén v okolí.. konkrétne máme v rodine osobu, ktorá pomaly každý mesiac obletí pol zemegule.. destinácie na dovolenku ako Čína, Filipíny, Kostarika sú u nej úplne normálne.. a tiež len krútime hlavou, kde na to berie, keď robí v zdravotníctve. Ona nám to samozrejme nepovie...

Ale podľa mňa to súvisí aj s týmto dovolenkovým obdobím. Je pekne, teplo, tak každý cestuje, na dovolenky, na výlety, chce sa páčiť (od toho to fitko, nové oblečenie atď). Cez zimu väčšinou nikto nikam nechodí. Ale je všetko relatívne. Niekto sa pochváli dovolenkou, a nakoniec z toho výjde víkend na chalupe. Drahé oblečenie detto - koľkokrát som našla značkové oblečenie po sekáčoch vo vynikajúcom stave (H&M, Adidas a pod.), kabelky tiež. Kaderníčka a nechtárka môžu byť po známosti, takže dajú lepšiu cenu ako cudzia... Takto sa podľa mňa dá aj z menšej výplaty ušetriť a dopriať si.

Prezyvka055

Lebo vacsina ludi zaraba okolo 700-800 v cistom. Plus trochu menej u zien. Cize cca rodinka ma tak 1200-1300e v cistom. Z toho sa nieco nasetrit da.