Prosím,ako to zvládnuť..som zúfalá.

Príspevok v téme: Prosím,ako to zvládnuť..som zúfalá.
Jessina24

Ahojte.
Som studentka VS nie teda najlahsej a o 2tyzdne ma cakaju skusky kt. som nestihla spraviť pocas letného skuskoveho kedze som mala osobne problemy - rozisiel sa so mnou priatel ..detinskym sposobom a jednoducho som sa nevedela koncentrovat na štúdium.

PROBLEM- uzivala som na podporu koncentracie pamate liek Piracetam - ak si to pozriete na ADCC je to na liecbu ADHD a rôznych uzkostnych stavov,na liecbu zavislosti a pod. Podporuje vyplavovanie acetylcholinu a tym pozitivne vplýva na synapticky prenos medzi nervovymi bunkami.
Na mna to nemalo ziaden vplyv vysadila som ho..bola som unavená vecne ospala...atd

Po 3 mesiacoch zistujem ze realne problem obsediet na mieste...prekonavam sa vydrzat pri knihe aspon 45min ale ide ma porazit...od tej skusky zavisi moja dalsia existencia na skole..a okrem toho akokeby som zacala mat dyslexiu..neviem o tej chorobe vela ale jednoducho velmi casto zamienam pismenka v slovách a to si to citam ..poviem...hrozne ma to znepokojuje ze som sa tymi tabletkami nejak dobabrala. Neviem ci budete mat niekto s tymto skusenost..ale momentalne sa mi pocita kazda vasa uprimna dobre myslena rada.
ANO je uz neskoro plakat na mliekom a viem ze som ich nemala brat..v takom mnozstve.
Pomozte :(

Jessina24

Ano

Ty si farmaceut/ka?
Cholin som doplnala aj vcase uzivania Piracetamu ,lebo tiez som sa docitala ze sa enormne precerpa.
Kupila som si 1.2g Lecitín od Jamieson lebo tie mali najvyssie gramaze + aj omega 3 a6 ,

Jessina24

Adr1a

Velmi pekne ti ďakujem,ze si ma tu hned nezhejtovala. Asi vsetkeho vela skodi a aj fakt ze som nemala ziadne leto vdaka sebe samej :D Kazdopadne si najdem nejakeho specialistu aby do mna nahucal ze taketo suplementy pri studiu niesu nutné. Ale asi topiaci sa aj slamky chyta.

Ano.

Skus doplnit cholin, ten sa pri piracetame vycerpava a liek prestane byt ucinny. Dobre formy sú phosphatidylcholine a u nás sa da zohnat Essential Forte N, ten je síce urceny na pecen ale ma dobrý zdroj dobre absorbovatelneho cholinu. Alebo aspon dopln lecitin.

adr1a.

Jessi. Spomal. Ucis sa uz od polky jula. Zas ani pretlak nie je ok. Dodrzuj psychohygienu. A toho odbornika navstiv, nic tym nestratis skor ziskas, a budes aspon pokojnejsia spokojnejsia. So psych.sa aspon porozpravaj, ulavi sa ti. Teraz si to ucivo uz len opakuj citaj. Vela stastia a hlavne zdravia ti prajem. Neboj, tu skusku v poho Das!)

Jessina24

Adr1a

Ďakujem ti.
Na tu skúšku sa učím už od polovice jula..teraz začínam opakovať. Preto ma znepokojovala ta cela zmena o kt. Tu pisem ..lebo doteraz neboli problemy. Ale asi skočím ze nejakym špecialistom aspoň sa porozprávať nech sa nezozieram tým co to mohlo spôsobiť ...

ANGEL-DEMON

a dalej..ked ide na vš neikto kto na to nemá... a potom im z toho prepína... pride nejaka situacia a idu sa zosypať... ako napr. táto dotyčná... koli nejakému debilovi...že sa nevie nad to povzniesť...
a nejde na skušky koli koko*ovi.. normalny človek to urobí? nie

bagration

pozri nechcem ti nejak zle poradit, nepoznam tie lieky a nikdy som ani podobne nebral, ani ziadne na podporu sustredenia. Ale vsetky lieky maju nejake vedlajsie alebo neziaduce ucinky a doteraz pri vsetkych liekoch, s ktorymi som sa v zivote stretol, maju uvedene v letaku aj to, ze nahle vysadenie alebo zmeny v davkovani mozu mat (!!!ale aj nemusia!!!) rozne ucinky, aj zhorsenie ochorenia. Ved nemusis ist hned za specialistom, ale preco nevyhladas svojho obvodneho lekara a neopytas sa nato? Urcite ti lepsie poradi ako tunajsie rady. Pripadne aj lekarnik dobre posluzi. A mas pravdu, riesis to naozaj na poslednu chvilu.

adr1a.

Jessi. Je uz takmer polovicka augusta za nami. Mala si to zacat riesit skor. Plus ten tlak zo skusky od ktorej zavisi tvoja dalsia existencia na skole, ti na psychike nepridava. No newa. Skus sa teda sustredit a odpovedat, aky styl ucenia bez chemie doteraz (SS, doposial na VS) si uplatnovala a sedel ti? Kazdy sa ucieva inak. Kazdemu vyhovuje nieco ine. Ja som sa vzdy ucievala sama, casovo hlavne vecer v noci, robila som si sama poznamky vycuc, co ano a co uz nie - precitaj si latku z knih skrypt a urci si tam podstatu. Nepodstatnymi omackami okolo toho sa nezdrziavaj. Urob si plus vycuc z prednasok a poznamok. Musis vzdy vystihnut podstatu gro. Ja som nikdy prednasky nevymeskala, mala som 100% ucast a vela mi to vzdy dalo. Uz len preto, ze som videla, na com ten ktory profak baziroval, comu sa najviac venoval a dokola to opakoval. To mas tutovku ze aj na skuske sa bude na toto zameriavat a vyzadovat to. Ucila som sa priebezne a potom spätne opakovanie uz nauceneho. Ja som prekvapena, kolko aj mojich spoluziakov ficalo na roznych lahkych drogach, psych.tabletkach, energetakoch alkohole ai. Ja nefajcim nepijem ani ostatne. Maximalne tak kavy turkov)) lebo som slapala ako stroj a mala menej spanku)
Co na teba zabera? Ucenie sama ci s niekym? Popytaj sa spoluziakov co uz maju danu skusku za sebou - ako prebiehala skuska u nich? Ake otazky mali?, co sa skusajuci pytal ake doplnujuce otazky, o co sa najviac zaujimal pytal? Z toho budes uz dost vediet - naco sa mas zamerat a sustredit, co sa mas hlavne ucit a ovladat.
Skus si nasadit Magnerot ai, proste nieco na pamat koncentraciu, na imunitu, caje pi.
No a navstiv kludne odbornikov, psychologa ai, priebezne riesit aj ostatne osobne psych.problemy. Zachovaj klud, nedaj sa vytocit, urci si kazdy den harmonogram, cas na ucenie (pises ze sa vies sustredit max.na 45min. Tak sa pr.rano uc 40min. Potom sa odreaguj, pod von, do prirody. Poobede sa to iste zas 40min uc nanovo. Zas sa odreaguj. Sport kultura tura plavanie spanok ai. No a vecer si naucene znova zopakuj, opakuj, citaj si to. Dopraj si dostatok spanku. Prip.vygoogli si rozne styly ucenia, co ti moze sediet vyhovovat. Ty sama musis vediet co ti sedi vyhovuje

Jessina24

Nie nie tie tabletky som brala len po tom rozchode kedze som sa potrebovala vratit do normalneho života a nemohla som si dovolit zacat stagnovat. Boli uz aj 3x tazsie skusky aj co sa tyka mnozstva a zvladla som to ..takze tu nejde i vyhovaranie sa a pod.

Riesim tu mozne nasledky z tych tabletiek ci mohli sposobit manifestaciu ochorenia po vysadeni. Rovnako narazam na tu pripadnu dyslexiu...ved taketo zamienanie pismen az mi to prislo trapne pred sebou samou. Celkovo pociťujem taky utlm...mozno je to len náročným obdobim alebo ozaj tie tbl.
Preto som chcela radu....

ANGEL DEMON
tiez som ten typ co musi pochodovat hore dole viac mi to mysli a aspon sa mi nechce spat
...

bagration

tym chces povedat, ze celu strednu a teraz aj cast vysky sa ti podarilo absolvovat len vdaka nejakym tabletkam? Pochybujem, ze by ti tie tabletky dopomohli az natolko k uceniu. To, ze ta po dlhodobom uzivani mohli doriadit, tomu verim. Ale nie je to tak trochu len vyhovorka, preco to nejde? Neviem, kto by ti dokazal akokolvek dobre poradit, jedina rada je asi ta, ze ked citis nejake psychicke problemy, tak navstiv odbornika. Nie je hanba pohoriet na vyske, nie kazdy na to ma.