Skúsenosti s antidepresívami?

talitemnio

Antidepresíva bez predpisu - tonzes.com Účinek se dostavil už po několika málo dnech - lepší nálada, chuť do života, klidnější spánek a usínání. Určitě pomůže v těžším období na blbou náladu a mírné deprese. Mne pomohlo toto.

alica22

Danielka, ku psychiatrovi mozes ist kludne aj bez papiera. Najdi si nejakeho, zavolaj a objednaj sa. Antidepresiva by mali pomoct. Ja takisto bojujem z uzkostami 3 roky a az donedavna som bola bez akychkolvek liekov, no posledne dva mesiace sa mi to vyrazne zhorsilo a tak teraz beriem antidepresiva Paretin, spolu s tym Ataraxom pre zaciatok. Viac ti zial poradit momentalne neviem, lebo lieky uzivam len nieco cez dva tyzdne..ale verim, ze bude lepsie. Tak vela sil, drz sa:)

KarolR

Pri Ataraxe sa určite netreba báť vzniku závislosti. Je to jedno zo slabších liekov proti úzkosti, no nie je tak účinný ako Xanax. Ja som bral oba, preto som taký "múdry" :D. Xanax (alprazolam) je benzodiazepín, čo znamená že je bezpečné ho užívať max 2-3 mesiace... Existuje ale aj veľa nových antidepresív, ktoré sa užívajú dlhodobo a majú výrazný vplyv na úzkosti (napr. Paroxetín (Seroxat, Paretin, Paxil) alebo Tranzodón (Trittico- ten je super aj ako dlhodobý liek na spanie))
Držím palce :-)

1Danielka1

Popravde neviem, a už sa to so mnou vlečie neskutočne dlho (cca 4 roky). Začalo to zvláštne, - začalo mi zovierať hrdlo, pocit na vracanie (čo je už samotný problém, pretože odmalička mám neuveriteľný strach z vracania), a teda mám stále strach z toho že sa povraciam. A ten pocit tu je. Nedokážem sa nadýchnúť, oblieva ma pot... Prešla som všetkých doktorov a vyšetrenia až moja obvoďáčka skonštatovala že som "cintľavka". A nechala ma v tom.
Sú obdobia kedy to prejde, myslím že je dobre a potom to príde zase v plnej sile. A vtedy mám pocit že sa zbláznim, nedokážem normálne existovať, byť medzi ľuďmi, nedokážem cestovať, ísť von, nič... Nedokážem jesť, lebo mám pocit že sa udusím, neskutočne stiahnuté mám hrdlo. Aj teraz keď to píšem. Už som zúfalá, skúšala som všetko, riešenie nie je, ja už nevládzem, chcem normálne žiť ako ostatní ľudia... mám pocit že sa zbláznim už a riešenie nevidím nikde...

srdiečko100

Ahoj 1Danielka1 ja mám skúsenosť s antidepresívami už roky ale poviem ti že Xanax alebo Atarax sú lieky ktoré samotný problém depresiu, úzkosť a iné poruchy neriešia používajú sa len hlavne na utlmenie pacienta kým zaberie liečba antidepresívami aj aby mohol človek v tychto ťažkých fázach lepšie spať. Len na to aby sa vyriešil prvotný problém by ti musel doktor predpísať original antidepresíva xanax, atarax a spol su lieky ktore maju len kratkodoby tlmiaci ucinok....A z coho mas take uzkosti?

1Danielka1

Ja mávam neskutočne veľké úzkosti, už 3 roky sa z toho neviem pohnúť. Odhodlávam sa ísť s tým už k psychiatrovi, len neviem - tam môžem aj bez papiera? Niesom si istá ale či mi terapie pomôžu, chcem nejak utlmiť tie úzkosti, už som z toho chorá lebo nemôžem žiť poriadne... a nechcem nič silné, od čoho by som si nedokázala odvyknúť a bolo by len horšie.

leila.2

S ataraxom mam skusenost, brala som ho spolu s AD- escitalopram 0,5 rano 0,5 na obed a vecer 1. Nie je navykovy. Bola som z neho velmi ospala,ale postupne mi celkom ucinkoval proti uzkostiam. Xanax je navykovy liek, ten nie je dobre uzivat dlhodobo.