Preco odkladame zaloeznie rodiny?

Príspevok v téme: Preco odkladame zaloeznie rodiny?
0vecka

Dost som o tom posledny rok rozmyslal. Kazdy sa tvari ze sa rodina neda zalozit skor kvoli financiam atd. Je jasne ze z financneho hladiska je lepsie to odlozit, ale pytam sa: Kto urcil tu hranicu, odkedy mam dost financii a odkedy nie? Preco pred 500 rokmi stacilo dieta nakrmit obliect a hotovka. Dnes musi mat vlastnu izbu, smartfone atd.

Preco cim viac technologii sa vyvnie tak tym viac ich ludia musia mat a su ochotni kvoli tomu doslova predate svoju dusu aby mohli zit moderne?

Kebyze sme uprimny tak by kazdy (kazdy kto je zdravy a ma partnera) mohol mat dieta v 20tke a v pohode ho vychovat, musel by sa ale vzdat urcitych veci ktore ale pred 500 rokmi ani neboli.

0vecka

ale berem ze je to tvoj pohlad.... ja len fakt nechapem a urcite ak by som ta stretol na zivo tka by to bol zazitok :) ale nechapem ako mozes mat take skusenosti ake mas...

0vecka

podla man to tak cele nesedi...

a stazovatel jednoducho si... o tom nemusime debatovat

to s tym znackovym oblecenim atd to som nikdy nemal, nemal som ani auto atd a mal som kamaratov a nikdy som to nevnimal ako krivdu, hoci moji rodicia su majetni ale raz mi povedali ze ak by mi dali svoj standard tak je dost mozne ze by som zlenivel a nesnazil sa v zivote presadit. V zivote som nemal ziadne znackove oblecenie aspon co si pametam a fakt ked som sa teraz zamyslel tak mi to ani nijako neublizilo.

no a vo zvysku svojho prispevku len predifinovavas co som povedal a filozofujes preto sa k tomu nevyjadrim

Mesačný princ

Ja ti to napíšem z môjho pohľadu. Z pohľadu ako ty tvrdíš ,,večného sťažovateľa,, :)

Predtým neexistovali až také rozdiely ako sú teraz. Ak by si v dnešnej dobe zarábal len 200 eur a chcel mať dieťa, tak to jednoducho možné nie je. Dnes ľuďom nestačí, že sú ,,ľuďmi,, Dnes sa porovnáva EXTRÉMNE sa porovnáva! A ak nespĺňaš určité štandardy či kritériá tejto spoločnosti je zle. A ešte horšie je ak sa odmietaš z nejakých dôvodov riadiť filozofiou (návodmi) tejto spoločnosti.

Ak dieťa dnes oblečieš a nakŕmiš tak to nestačí, pretože ak nemá napríklad značkové oblečenie, nový smartfón, ak nemá to alebo ono. Ak sa správa inak...tak čo sa stane milá 0vecka??? No co? Táto spoločnosť to dieťa odvrhne a najhoršie je, že to spravia samotné deti.

Preto majú rodičia strach, preto sa doslova ,,boja,, priviesť dieťa do tohoto sveta. Pretože aj keby ho vychovali najlepšie, ako by vedeli, tak ho tento svet pohltí a bude sa musieť tomuto svetu a tejto spoločnosti vyrovnať ak chce uspieť.

Ale nie všetci majú rovnaké možnosti ( genetika, rodina, prostredie, vzdelanie...) Sme jedineční a skutočnosť, že to tak je by sme mali brať ako dar. No ľudia na takéto niečo už dávno pozabudli a radšej prežijú život v nevedomosti ako riešiť takéto ,,zbytočnosti,,,

A čo sa stane s ľudskou bytosťou, ktorá nevyhovuje tejto spoločnosti? No vieš? Spoločnosť ju odsunie na svoj okraj a tam môže čakať dovtedy, kým sa nestane natoľko silnou, že dokáže niečo v tej spoločnosti zmeniť a vráti sa. Alebo sa vráti a prispôsobí. Tretia možnosť je, že bude tá bytosť v tejto izolácií navždy a jednoducho nebude mať možnosti na to, aby dokázala niečo aspoň málinko zmeniť.

Čo je to vlastne rodina? Rodina neznamená splodiť dieťa! Rodina znamená radosť, šťastie, zodpovednosť, povinnosť.... A spýtam sa ťa ak prídeš na Slovensko, koľkých ľudí stretneš na ulici a budú sa usmievať? Koľko bude takých, že sa ich spýtaš otázku či sú šťastní a odpoveď bude áno? Koľkí ti povedia, že sa to dá a že to dieťa môžu mať?

Ono sa dieťa splodí jednoducho ale to dokáže aj lekár v laboratóriu. Tak prečo sa nemnožíme takýmto štýlom? Prečo si zakladáme rodiny a prečo sa snažíme aspoň niečo málo zmeniť prostredníctvom našich detí. Pretože túžime, aby mali lepší život, túžime aby sa toľko netrápili, aby si život užívali a aby sme ich nehodili do niečoho, čo nepoznáme.

Ty by si chcel zraniť vlastné dieťa???
Nechcel, vidíš, práve preto majú ľudia strach. práve preto je to všetko tak, ako to je.
Dieťa je jedným z najsebeckejších rozhodnutí ľudskej bytosti.

,,Povinnosť nás núti urobiť veci dobre,ale láska nás motivuje urobiť ich krásne.,,