Dobry den mam 15 rokov 177 cm a uz asi mesiac ma trapia boelsti zaludka. Bola som na krv vysledky su v poriadku tak isto aj stolica. Robili mi testy aj na helicobaktera ale bol negativny. Taktiez som bola na sone ale zaludok mi nesonovali. Bolest mam hned pod hrudnou kostou. Su to take tupe bolesti. V poslednej dobe mam aj kyselinu. Tie bolesti zvyknem mat raz za cas. Jeden tyzden ani druhy nie potom zase ano .. takto sa to opakuje. Ked ma neboli jest mi chuti ale ked ma zacne boliet tak uz nie. Myslite ze by to mohla byt aj nejaka vazna choroba ako rakovina ? Ak mate nieco podobne tak budem rada ak mi to napisete. Dakujem za odpovede
bolest zaludka
Dobrý deň,
je tu ešte vyšetrenie, ktoré sa volá gastroskopia (doktor si pozrie žalúdok kamerou) a na 99% vie vylúčiť helikobaktera týmto vyšetrením a poskytuje ako jediná metóda možnosť priameho prezretia sliznice pažeráka, žalúdka a hornej časti tenkého čreva, a tým aj vylúčenie možno závažnejšej príčiny ťažkostí ako je helikobakter, avšak dané vyšetrenie nie je veľmi príjemné. Možno máš len prekyslený žalúdok a stačila by nejaká dočasná terapia proti prekysleniu, ale všetko by mal určiť lekár.