Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

preco si mylim slova?

Príspevok v téme: preco si mylim slova?
neviem_co_citam

Ahojte, viete mi povedat preco zle citam? Napr. bolo napisane ,,moletna zena" a ja som si precitala maloleta zena alebo ponukam montaz - a ja to citam ako ponukam masaz. Nedavno som na bilborde videla akehosi poslanca s napisom ktory som si precitala ako ,,som zena" co mi nedavalo celkom zmysel a rozmyslala som ze preco je zena ked je tam vyfoteny muz. Potom som to citala este parkrat a zistila som ze je na bilborde napisane Som zmena a nie som zena ako som to videla ja. Raz som to spominala ocnej lekarke a vravela ze mozno som len nepozorna... neviem, ale uz to pozorujem par rokov a ked citam napr knihu tak mi text obcas nedava zmysel. Mate niekto podobnu skusenost?

Zsanett

Možno maš ,,poruchy čítania,, čiže dyslexiu. Vyšetrenie robi špecialny pedagóg v centrume špecialno pedagogického poradenstva. Robia vyšetrenie aj pre dospelu populáciu.

Kýčera

Aj napriek tomu, čo si napísala, odporúčam Ti riešiť to s týmito odborníkmi, ak to riešiť chceš a ak sa Ti ti stáva pravidelne. Tu Ti myslenie nepomôže.

neviem_co_citam

Odpovede pre ostatnych: Nemyslim si ze citam malo, praveze pocas dna celkom dost. Ci uz clanky na nete alebo knihy. Kedysi som tento problem nemala, vsimla som si to cca na vysokej skole a trva to asi 5 rokov s tym, ze teraz sa castejsie mylim pri citani. Tiez som myslela ze mam dyslexiu ale podla mna je to skor bezne pre deti nez dospelaka. Na ocnom som bola pred par rokmi ale lekarka velmi nemala chut riesit to. Dala mi papier s textom a zrovna som tie cca 2 vety spravne precitala. Ked citam knihy, a su to zaujimave knihy z oblasti osobneho rozvoja a motivacie, tak sa dost sustredim pripadne si precitam vety aj viackrat ked uvazujem nad ich aplikaciou alebo hlbsim vyznamom. Takze knihy ma nenudia a plne sa sustredim len co z toho ked citam a obcas to nedava zmysel a brzdi ma to. Priznavam, niekedy je to aj vtipne a zasmejem sa na tom ked kracam mestom a len tak si citam a napokon zistim ze v skutocnosti je tam napisane celkom nieco ine :D

Kýčera

Rozmýšľaľa som nad Tebou a napadla mi ešte jedna vec. Problém môže byť v Tvojom zraku, mala by si zájsť pre istotu na očné.