Antikoncepcia ...

ANGEL-DEMON

áno je to preto ze si nebrala... telo si myslí ze je "prestávka"
ani chránená nie si,.. takze sa na to nespoliehaj teraz,
no a ked mas taketo "problemy" ze casto zabudas mala by si radsej pouvazovat o inej forme antikoncepcie.... su aj ine sposoby ako HAK a kondom

escap

Prakticky všetka HAK na našom trhu má aj potratový účinok, aj keď slovo "antikoncepcia" navodzuje dojem, že pôsobí výlučne na zabránenie počatia. Účinky HAK sú ale dvojaké:

1. pred počatím:
- zabránenie ovulácie, čiže uvoľneniu vajíčka,
- zmena cervikálneho hlienu s cieľom obmedziť prienik spermií k vajíčku, ktoré bolo uvoľnené;
ak tieto dva účinky zlyhajú, nastupuje

2. potratový účinok po počatí
- zmena sliznice (výstelky) maternice tak, aby sa oplodnené vajíčko (embryo) v nej nemohlo uhniezdiť. Počaté dieťa v tomto prípade umiera v 7. - 8. dni života po spotrebovaní vlastných zásob živín. Je to smrť hladom v miestnosti plnej jedla...

O potratovom účinku bohužiaľ gynekológovia, ktoré ženám HAK predpisujú, málokedy povedia - čo by inak mala byť ich povinnosť, a výrobcovia antikoncepcie sa tým chváliť nebudú, lebo na HAK dobre zarábajú. Žena užívajúca HAK tak nikdy nevie, či zaúčinkoval antikoncepčný alebo abortívny účinok a či a koľko detí v skutočnosti počala a tým, že brala tabletky, im nedovolila narodiť sa. Ak došlo k ranému potratu, preberá za to zodpovednosť pred Bohom, ktorý je darcom života jej dieťaťa/detí.

Mať sex nie je o zábave, ale o pripravenosti prevziať zodpovednosť za milovanú osobu a aj za prípadné počaté dieťa. Dieťa nesmie byť považované za nechcený "vedľajší" produkt sexuálnej aktivity, lebo deti sa rodia práve vďaka sexu. Ak sa dieťa počne, neznamená to, že sa niečo pokazilo, ale naopak, niečo úžasné sa podarilo. Veď je to nový jedinečný človek, taký, aký pred ním nikdy nebol a aký už ani nebude.

syndiluca

Ano, ak ste je neuizili 4 dni, automaticky dostanete menstruaciu. Je dolezite si ujasnit preco uzivate antikoncepciu. Ak je to kvoli nepravidelnej menstruacii, tak by ste to mali skonzultovat s gynekologom..neviem preco ste antikoncepciu vynechali..

Ak ale chcete byt chranena proti otehotneniu, tak v tomto pripade vam klesla ochrana na minimum... musite to uzivat pravidelne inak to nema zmysel.

orchidejka

ak chces aby ti antikoncepcia fungovala na 100% nesmies vynechavat dni, musis ich uzivat kazdy bozi den v tu istu hodinu, inak nema vyznam potom brat HAK, neucinkuje ako ma. a prestanie uzivania tabliet telo pravdepodobne pochopilo ako prichod menstruacie, takze je to dost mozne ze sa o to jedna