FITNESS - rysovačka ženy

Príspevok v téme: FITNESS - rysovačka ženy
klara343

Ahojte, zakladám túto tému , aby som si nechala poradiť od viac skúsených fitnessákov.
Cvičím už istý čas, a chcela by som tomu dať pomaly tip top formu. Nenašla som pri googlení isté kritéria a konkrétne hodnoty sachrov,proteínov a lipidov ,kt by človek mal prijať....zaujímal by ma taky tradičny jedálnik + čo sa týka aerobnej aktivity ako je zaradená do tréningového plánu.

pišta00

Pomer prijatých sacharidov/bielkovín/tukov záleží v prvom rade od somatotypu, či si ektomorfný, endomorfný alebo mezomorfný typ a potom od výšky a váhy, od toho sa viacmenej odvíja koľko čoho prijať, každý somatotyp to má trochu inak. Ektomorf má problém s priberaním svalov aj tuku, nemusí až tak detailne hľadieť na prijaté sacharidy pretože tuk neukladá tak ako napríklad endomorf ktorý ho ukladá až moc.

Pozri si paleotickú stravu dole link. Nejako extrémne to hlavne nehroť, rob to tak aby si sa cítila dobre, je to hlavne o tom ako si to nastavíš v hlave... ak máš problém a chceš spáliť tuk tak intenzívne trénuj silové cviky ktorými spevníš postavu a stiahni sacharidy, snaž sa prijímať čo najmenej rýchlych sacharidov neviem ako to majú ženy ale myslím že okolo 100-150g sacharidov na deň by ti malo stačiť neviem aká si vysoká/koľko vážíš a podľa potreby si uberieš/pridáš podľa toho ako sa budeš cítiť.

Čo sa tej aerobnej aktivity týka, zaraduj až po tréningu na 10-15 minút, ak si ektomorfný somatotyp tak aj menej neviem teda čo ideš za tréning ale aeróbne aktivity by mali byť druhoradé a nestavať na nich tréning a osobne som toho názoru že sa to dá aj bez toho...

www.paleo.sk