Dovolenka, platí si ju teeneger?

Príspevok v téme: Dovolenka, platí si ju teeneger?
flower22

Ahojte, chcem sa vás spýtať na váš názor. Ide o to že plánujeme ísť (ja a môj otec) na dovolenku (rodičia sú rozvedený) a ja má iba 17 rokov a otec chce aby som si tú dovolenku alebo teda aspoň polku, podľa toho koľko mám peňazí zaplatila sama.( Pričom môj otec si tú dovolenku za nás oboch bez nejakých väčších problémov môže dovoliť) Síce som bola na brigáde a zarobila som cca 200e a ešte mám nejaké úspory ale predsa len tie peniaze chcem investovať do svojej budúcnosti napr do auta, nejakého kurzu a pod. Myslíte si že je to normálne a ako to vy riešite zo svojimi deťmi v mojom veku?

Kýčera

Je celkom možné, že otcove pohnútky sú skryté v tom, čo Ti napísal Druhý otec. Tak sa porozprávaj so svojím otcom, vysvetlí mu svoju situáciu a potom sa rozhodní.

Leuska123

...mal by ti ju zaplatit otec...rodicia by po mne urcite nevyzadovali v tvojom veku dovolenku zacvakat...si este dieta..a teraz zodpovedna som, aj napriek tomu, ze mi ju platili... tvoj otec u mna sympatie teda nema, ked si to moze dovolit...

druhyotec

Je to sice trochu necakane, ale nevieme, preco tvoj otec to chce takto riesit. Moze byt za tym aj dobry umysel. Si skoro dospela a otec moze chciet, aby si dostala vychovnu lekciu. Napr. ze ked nieco chces, mas si na to zarobit a postarat sa o seba a nie cakat od druheho, ze to bude za teba robit.

Rodic ma voci dietatu vyzivovu povinnost. Nie povinnost platit mu dovolenky. Rodic dieta vychovava a aj ked mas 17, stale si jeho dieta a aj budes /ako dospela/. Vychovava sa aj motivaciou, ucenim sa vztahu k peniazom, ako sa zarabaju a ako sa minaju. Clovek, ktory dostane vsetko na podnose, si to nevazi. Do zivota je vacsi dar, ze sa z toho nieco naucis - ako byt samostatna..., nez keby ti zaplatil nejaku dovolenku. Mimochodom, na dovolenku maju narok pracujuci ludia po odrobeni urciteho poctu dni v roku :)

Tvoj otec ma moje sympatie. Podla toho ako pises, sa uz formujes na typicku mladu zenu tejto doby: chcem, chcem, chcem. Otec to asi vidi a toto ma byt lekcia, ako ta naucit, nieco pre to aj urobit, ked nieco chces. Ved nemusis ist na dovolenku. Vies kolko Slovakov je bez dovolenky, ze necestuju niekde ? Prajem vela stastia pri zarobkoch, aby ste na tu dovolenku sli spolu, ked si na nu zarobis.

mate59

Určite by ti ju mal zaplatiť otec.Nezarábaš, on ťa živí.Povedz mu, že jednak na dovolenku peniaze nemáš,a ak chce ísť s tebou, nech ti všetko zaplatí.Hlavne že peniaze má.Ja by som po svojich deťoch nechcel ani cent.Ak ti povie, že nezaplatí,budeš aspoň vediet ako ťa má rád.