Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Srdcova arytmia

Príspevok v téme: Srdcova arytmia
cnc

zdravim
potrebujem pomoc, mame doma tlakomer omron a ten mi ukazal ten znak ktory je pre arytmiu....necitim ine tazkosti...stravujem sa podla jedalnicka, 4x tyzdenne cvicim.
no ked som si meral tlak, ukazal ze mam arytmiu...neukazuje tak vzdy len niekedy.napriklad zmeram raz ukaze arytmiu...zmeram o minutu potom a neukazuje ten znak. a niekedy ukazuje aj viac krat po sebe niekedy nic proste...v historii tlakomeru mi ukazovalo z 30merani asi 3x arytmiu...meral som tlak tak raz za den.
momentalne mam celkom strach...vobec nemam rad doktorov.
inak neprislo by mi nahodou zle nejako v posilke pri cviceni keby ze je to vazne?...lebo dviham uz aj dost vacsie vahy pretoze cvicim uz dost dlho.

dakujem

Matyo

1 z 10 meraní, ktoré ti ukáže nepravidelný rytmus nie je síce veľa, ale treba dať na to pozor, meraj si tlak aj naďalej a ak sa to bude stupňovať, povedzme 5 z 10 meraní, tak treba zájsť za doktorom.

netreba

Tušila som, že si tak trošku hypochonder, až príliš sa pozoruješ. Zdravý človek by si mal tuším merať tlak 2x do roka, pre pokoj duše choď za lekárom a budeš mať pokoj alebo aj nie. :)

cnc

maval som ho jeden cas zvyseny ale je vsetko v pohode uz velmi dlhy cas...vlastne skor ho mam uz nízky. a este k tomu prvemu bodu co si pisal...moze byt ze niekedy pocitim mozno raz za mesiac chvilkove busenie srdca?

bagration

nemas nahodou panicku poruchu v pociatocnej faze? To by vysvetlovalo neklud, nervozitu, dychavicnost, navaly tepla atd... v kadzom pripade sa az prilis velmi o seba bojis a to nie je moc dobre. Ak si zdravy a pravidelne cvicis, naco si preboha tak casto merias tlak? Maval si ho niekedy zvyseny?

cnc

proste som taky typ cloveka ktory musi mat vsetko v poriadku...inak sa bojim a stresujem ze co teraz atd. tlak si meram mozno kazde 3 dni ale teraz ked som si to vsimol co je predvcerom tak si ho meram castejsie.
no mam tlakomer microlife bp 3ag1 na rameno. co sa tyka tych prejavov teda aspon podla mna nic nepocitujem.mozno tu dychavicnost a kasel. sice vcera ako som sedel a jedol tak som pocitil asi par sekundovu nevolnost ktora hned presla a niekedy aj naval tepla..no neviem ci to moze byt pre to.

bagration

tie domace tlakomery castokrat nestoja za nic, co sa tyka zistovania arytmie. Arytmia srdca sa nemusi vobec nijak prejavovat a prave ta forma, ktora nema priznaky je zvacsa obzvlast nebezpecna. Su aj rozne neskodne druhy arytmii, ktore sa prajavuju ako extrasystoly alebo palpitacie, ale paradoxne vo vacsine pripadov byvaju tie s citelnymi prejavmi neskodne. V kazdom pripade by bolo najlepsie vyhladat svojho obvodneho lekara a povedat mu o tom a lekar rozhodne, ci ta posle na dalsie vysetrenia. Nemusis sa bat, vysetrenia nie su vobec bolestive ani neprijemne. Podla mna by bolo najlepsie poziadat aspon o EKG. Len pre istotu, ale je mozne, ze ani nic nemas a ten tvoj tlakomer len blbne.