Prídavky na dieťa -zmena

Príspevok v téme: Prídavky na dieťa -zmena
Kokos_ka

Ahojte,chcem sa spýtať, máte niekto skúsenosti so zmenou poberateľa prídavkov na dieťa?
Som v 3 ročníku na VŠ -čiže som nezaopatrené dieťa. Rodičia ma pred pol rokom vyhodili z domu a nijak mi neprispievajú no prídavky na mňa stále poberajú. Chcela by som aby chodili na účet mne ,no neviem či sa to dá vybaviť bez ich vedomia . Poradíte mi niekto? Samozrejme pôjdem sa na úrad spýtať,len ma zaujíma či niekto takéto niečo už riešil. Budem vďačná za každú radu

Kokos_ka

Ahojte. Tak som nič nevyriešila. Bola som na úrade a bez súhlasu otca ( súčasného poberateľa prídavkov) sa nedá zmeniť účet ( musel by podpísať žiadosť). A prídavky sama na seba poberať nemôžem - jedine keď sa vydám a budem stále študent tak vtedy si o ne môžem požiadať. Tak snáď tieto infošky niekomu pomôžu :)

Weraaa

Ahoj, toto by zaujímalo aj mňa, tiež chodím na VŠ a všetky výdavky si platím sama a matka mi nič neprispieva, ale poberá prídavok na mňa. Nasla som príspevok z roku 2012 zevraj sa to bez jej súhlasu pred soc. pracovníčkou nedá... Budem rada ak dáš sem vedieť ako si pochopila.

Filip TT

Pozeral som po internete a zdá sa, že najlepšou možnosťou je súdnou cestou zabezpečíť vyživovaciu povinnosť od rodičov.

Napíš prosím ako si dopadla, lebo sem píše plno mladých, čo majú podobný problém,