Spoluvlastnictvo s priatelom

Príspevok v téme: Spoluvlastnictvo s priatelom
Hanka88

Dobry vecer,prosim vas chcela by som pocut vas nazor co mam robit..
Tak s priatelom sme uz 4r spolu byvame u nasich zatial rozhodli sme sa si kupit vo vedlajsej dedine pozemok ze by sme stavali pomalicky..
Ja som dala moje uspory 10 000€ na nas pozemok ako zalohu a chceli sme vybavit namna uver aby sa vyplatil pozemok a na priatela uver na dom,lenze ja som zivnostnik danove minusove takze uver sa inak nedal urobit ako na priatela cely uver,zacal mi rozpravat ze ked bude nanheo uver tak ma este nenapise na LV ze by sme to mohli urobit tak ze si zrusim zivnost zamestnam sa a casom by sme kupili byt dali ho do najmu nech sa plati uver ze aby sme mali do buducna aj byt aj dom a ze ked uz vybavime byt tak ma napise aj na LV na dom ..ja sa bojim ze nieco namna sije ja viem ze to nemysli zle ze aby sme nieco mali neskor,ale bojim sa ze to skonci tak ze nebudem pisana na dome aj ked ho budene spolu platit ako sme sa dohodli on povedal ze nie ze chce mat deti a vsetko spolu ako sme sa dohodli ale ze sa boji ze ked uvidia ze som napisana na liste vlastnictva ze mi nedaju uver na byt ze si to musi zistit u financnej poradkyni..aky je nato vas nazor co by ste robili vy?ja viem ze byt nieje zla vec ale nieje este dom a on uz riesi byt a ja som mu povedala ze ja chcem ist na matersku za rok a pol ,nasrana som mu povedala nech mi vyplati moju zalohu tych 10 000€ a ja si kupim byt a on nech ma dom budeme si vsetko delit a byvat odelene neviem proste ma nasral naco riesi taketo blbosti ked este neni nic iba pozemok riesime a potom uver na dom projekt atd.

denisaf.

angel demon neni ziadna zatrpknuta zena ale jedna rozumna baba co vidim ze vie o com je zivot a ja uplne suhlasim s jej nazorom!! vsetko treba mat na papieri... tiez som doplatila na frajera ktory mi nikdy nevratil nemale peniaze !! verit niekomu uz nikdy naozaj ani najblizsiemu nemozes verit!

ANGEL-DEMON

lebo nie len ja ale každý jeden právnik varuje, všade kde su taketo problemy.... všetko treba mať na papieri... že netreba veriť ani vlastnej rodine,...na nikoho sa nedá spoliehať... o tom sa presvedčila aj moja kamarátka ktorá zo svojej dobroty ručila jednej krave, ktorá sa vydávala za jej kamaratku,... pritom už vtedy bola nedoveryhodná lebo mala napoziciavane peniaze od kamosiek, kolegyn a problemy s vracanim... tak jej bola ručiť.. samozrejme neplatila.... tak tato moja kamoška prisla o svoj vlastny byt, kedze ona sama ma problemy kedze z jedneho platu zivy doma este 2 invalidov, .. vela času jej neostava kym si musi najst podnajom,.. vdaka krave skonci na ulici..

ANGEL-DEMON

7esmeralda .....vôbec nie... ale ako sa hovorí "mudry sa učí na chybách iných hlupák na svojich..." vidím čo sa deje okolo, nemusim mať svoje skusenosti.. stačí mi ked si pozriem modre z neba, sudnu sien,...atd.... alebo aj reálne skusenosti mojich kamošiek, známych....
a potom mi je z toho zle... a robím tak aby som ja v živote take veci niektoré riešiť nemusela...

neviem111111

tak si to hlavne vsetko zisti nez nieco zacnete podpisovat. inak preco sa nevezmete? nechapem ze ludia spolu riesia majetky a stavanie domu a deti, ale na to aby si tie spolocne nadobudnute veci nadobudli v manzelstve uz nemyslia. ked sa nechcem vydavat, tak nebudem s nikym ani kupovat nehnutelnost hadam.

Hanka88

Oki to povedal ze ked to nebude mat ziadny vpliv tak ma napise hned na LV..
Zmluva bola nazaciatku namna vsetko aj sme podpisali ze som dala zalohu len vlastne teraz ked sa to zmenilo ze mne uver nedaju ale ide to naneho tak ta zmluva sa cela pomeni tomu som nerozumela ale v zmluve to mam len neviem ako to teraz plati ze ked mna dali prec zo zmluvy koli tomu ze uver nejde napisat namna

neviem111111

to ci niekde si alebo nie si na liste vlastnictva nema ziaden vplyv na uver. nejde ta pripisovat na uver, ale do LV. a nic taketo nikdy neries bez zmluv.

7esmeralda

dalsia "zivnostnicka" sama optimalizujes, dane ziadne neplati, odvody tipujem minimalne no neviem kto je tu vychcany, sa ti cudujem sama vyj3bavas so systemom tak by som sa necudoval keby on s tebou na oplatku tiez nevyj3bal
angel tebe chlapi inak museli ublzit :D ine mindraky mas z chlapov