Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Ako sa nepozabijat s matkou?

Príspevok v téme: Ako sa nepozabijat s matkou?
helpme:-(

Ahojte vedeli by ste mi poradit ako zvladat byvanie s mojou mamou ? Chystam sa na VS ale musim este vydrzat 2 mesiace lebo az vtedy mam vybaveny podnajom.
Strasne je panovacna, nema muza, kamaratky, robotu, dost casto pije...potom mi vycita veci ale typu ze ja som jej znicila zivot a ze sa zabije a ide na mna psych.tyranim, ja sa branim samozrejme alebo ignorujem lebo pekne reci nikdy nepomohli.
Len ja doma varim, upratujem... Ona nieje nicoho schopna. Ale vdaka jej chovaniu som musela zacat brat AD aj lieky na ukludnenie.
Robim spravne ze chcem odist? Je mi luto ze ju necham samu, ale nemozem s nou byvat dalej lebo sa pozabijame a to doslova !!!
Hmm, ako vychadzat s takou matkou?

Kýčera

A to aj v prípade, ak by si domov chodila. Ak budeš mať dobré študijné výsledky, môžeš dostať aj štipko. Tak sa drž, dievča, a vydrž to!

Kýčera

Dovŕšila si už 18 rokov? Ak áno, skús zájsť za exekútorkou a požiadaj ju, aby výživné zasielala na Tvoj vlastný účet. Ak ho nemáš, tak si ho založ. Ak by nesúhlasila s odvolaním sa na petit exekučného titulu, musíš požiadať súd o povolenie zmeny príjemcu výživného (Teba). Peniaze nemáš, tak o pomoc požiadaj príslušnú sociálku, kt. Ti pomôže pripraviť návrh na súd.
Prečo nebudeš bývať na intráku? Nevyšlo by Ťa to lacnejšie? Skús si ešte vybaviť nejakú brigádu cez leto, aby si si finančne polepšila a budeš aj menej s matkou. Po nástupe na VŠ môžeš Ty vo svojom mene požiadať o zvýšenie výživného. Ak by si prestala chodiť domov, môžeš požiadať súd, aby zaviazal platiť výživné aj matke. Rodičia sú povinný podľa zákona prispievať na výživu dieťaťa rovnakou mierou!

ANGEL-DEMON

su roboty, brigady kde je ubytovanie zdarma, mala si ist pracovat by si si zarobila aspon.. a bola od nej prec...

hehe1

v prvom rade musíš nazbierať odvahu, si zjavne vynervovana do krajnosti, ked uz beries AD, okamzite zajdi na socialku a tam im dopodrobna vysvetli, ako to u vas chodi, oni ta pochopia a su schopni zjednat napravu, co sa tyka toho odchodu a pocitu opustenia, ak dobre slovo nezabera, resp. nezabera nic, tak sa treba len rozlucit a to co najskor, lebo tu uz ide o tvoje zdravie, nenechaj si ho znicit a odid ako najrychlejsie sa da... tito ozrani su schopni obvinovat vsetkych, len seba nie a tazko sa s nimi dohaduje na comkolvek.... drzim palce

helpme:-(

Vyzivne posiela exekutorka na matkin ucet.
Ale ja chodim podpisovat papiere, myslite ze by som mohla ist poziadat o to aby to chodilo na moj ucet ?

helpme:-(

Ach, ale ja uz nezvladam tu celu situaciu...co mam urobit ? Ked mam vyzivne ktore nevidim ??
Je to vysoka suma a ona si za to kupuje cigarety chlast ! Stravu kupi raz za mesiac, max sebe kupi ja si musim vsetko sama zabezpecovat... Z brigad na ktorych nezarobim vela.
Mam ju dat na sud alebo ako mam postupovat ?

normalny

robis spravne, ze sa chces osamostatnit. Je dospela a tou pomocou jej robis medvediu sluzbu. Ked budes prec, sama si bude musiet prehodnotit svoj zivot. Nenechaj sa vtiahnut do citovej manipulacie. Treba sa ti lepsie obrnit takemuto spravaniu a brat to menej osobne. Tak isto sa dohodnut na ferovom fungovani domacnosti a rezime, ktory budete obe dodrziavat. Ked ona nemusi, potom nemusis ani ty.