Medicína- otázky o štúdiu

Príspevok v téme: Medicína- otázky o štúdiu
Meggie_Li18

Ahojte,
študujem na gymnáziu a mám seriózny záujem o štúdium všeobecného lekárstva na týchto LF- SZU BA, UK BA, JLF MT. Bola by som veľmi rada, ak by sa tu našiel niekto, kto by mi napísal svoje názory na ktorúkoľvek z uvedených škôl.
Či už pozitívne/negatívne, uprednostňujem názory priamo bývalých/súčasných študentov, nepohrdnem však ani názorom "z druhej ruky".

Mám výhradne záujem len o uvedené slovenské školy, ale často sa stretávam s názormi, že viac sa oplatí študovať v Česku ako u nás... vraj kvôli lepšej kvalite... aký máte na to názor vy?

Taktiež by ma zaujímalo, keď by som sa napr. pripravovala na budúcoročné prijímačky LF UK BA z modeloviek z roku 2014 (popr. starších), bol by to problém? Viem, že tých 3000 otázok nakomplet sa každý rok nemení, avšak vraj zvyknú obmieňať pár otázok každým rokom- tieto informácie však nemám overené.

Možnosti jednotlivých otázok, ktoré sú v odpovediach modeloviek označené za "správnu" odpoveď, no nie je to tak, sa treba učiť podľa nich alebo treba zaznačiť to, čo považujeme za správne my, a v ich knihe je to teda uvedené nesprávne?

Oplatí sa, podľa vás, chodiť na prípravné kurzy, či sú to len zbytočne vyhodené peniaze? Z čoho všetkého ste sa pripravovali na prijímacie skúšky tej-ktorej LF?

Viem, že mám veľmi veľa otázok a taktiež viem, že vzhľadom na to, že sú prázdniny, riešim to skoro, avšak, o to radšej by som bola, keby sa našla dobrá duša s nejakými skúsenosťami a poradila by mi. Budem veľmi vďačna. :-)