Strach zo strednej, prosím poraďte

Príspevok v téme: Strach zo strednej, prosím poraďte
Daniell P

Zdravím! Už je August, a to mi dosť kazí náladu, keďže už v septembri nastupujem na strednú. Problém je v tom, že mám neskutočný strach a trému z toho, aké to tam bude. Som veľmi hanblivý, čo mi určite bude všetko stažovať :D Na základku nikdy nezabudnem.. mám tam toľko spomienok, dobrých či zlých, no proste bolo to tam super. Keď si spomeniem, že už to nikdy také nebude, tak prichádzam až do stavu depresií. Mal som ich všetkých veľmi rád, a celkovo aj školu, no chápem, je čas sa pohnúť, a nie som jediný, a skôr ani prvý ani posledný, kto to má takto. Chápem, že VŠETCI deviataci sú teraz na rovnakej lodi, no stále ma ten pocit že má budú šikanovať, alebo proste bude to tam zlé, a všetko okolo toho. Idem na súkromnú školu, a podľa informácii ktoré som dostal, tak v triede budeme možno iba desiati. Čo ma upokojuje. No stále mám ten hlúpy pocit, že nezapadnem. Hrozne sa bojím.. Prosím, poraďte mi čo mám robiť, som fakt na dne svojich síl, a ako som povedal asi nespočetne krát, mám veľký strach :D vopred ďakujem za každú radu..

MajkyOhYeah

Bud sam sebou, to znamena nenechaj si svoje zaluby a zaujmy ovplyvnit niekym inym!!!!!!! Radsej nezapadni nikam ako by si mal zapadnut medzi takych, kde ti dobre nebude. Lebo stretnes aj takych, ktori ta zo sebou budu tahat na dno. Preto lebo budu vidiet ze si viac nez ti trosecnici :)

0vecka

lol sa bojis ze nezapadnes?? no a co nebudes prvy ani posledny... vzdy mas takych typkov.. ak sa ti to aj stane tak to neries a maj vlastne zaujmy...

Daniell P

Ďakujem Vám všetkým za rady.. Tak snáď to tam v septembri prežijem, a bude to lepšie ako základka! :D :)

zita 05

Ahoj, Daniell, si v krásnom veku, keď celý svet patrí iba Tebe. Stojí pred Tebou prvá veľká zmena, a preto si nie si istý. To, čo si o sebe napísal ukazuje na to, že v septembri nebudeš mať vôbec žiaden problém začleniť sa do nového kolektívu. Väčšina deviatakov prežíva podobné stavy ako Ty teraz, veď sám určite vieš, že niektorí si aj školu vyberajú podľa toho, kam pôjde ich kamarát. Už to, že si to nespravil podobne, svedčí o tvojej sile.
Teraz ale určite nemysli na september. Čakajú Ťa ešte krásne týždne voľna, tak si ich uži a naber sily. A vždy ostaň sám sebou.
Držím palce!!

exwhyz

Ja som strednú školu mentálne vynechal. Nenaučil som sa na nej naspamäť vôbec nič. Šetril som si sily na vysokú školu. Ani neviem ako som sa pretrepal. Keď mám pravdu povedať, tak by som Vám radil študovať v zahraničí, nielen kvôli jazykom. A už keď nie študovať priamo, tak si kupovať zo zahraničia knihy týkajúce sa témy, ktorá Vás bude zaujímať. Tam je to "trochu" iný level. Je tam viac ľudí, tak viac toho vymyslia. Každý chce byť the best, tam sa priemer netoleruje.
Napr. v Ama.on UK si kúpite knihu na akúkoľvek tému, ktorá Vás bude zaujímať (stačí zadať kľúčové slová). S priemernou znalosťou angl. jazyka porozumiete každej knihe. Život nie je vôbec o papieroch, ale o tom, čo viete, aspoň to si myslím. Treba rozvíjať to, čo Vás skutočne zaujíma, nie riešiť to, na akú školu pôjdem a ako tam potom zabijem čas.
Mohol by som začať porovnávať, ale radšej sa do toho nepustím, pre pokoj v rodine.
Už keď čítať Goetheho alebo Sheakespeara, tak najlepšie v origináli:-)
A čo sa týka hudby, na tie modality hudobných stupníc sa pozrite, keď sa Vám bude chcieť. Inak povedané od veselosti, cez Blues až po hlbokú depresiu.... Možno s tým robiť zaujímavé experimenty.
S pozdravom
www.youtube.com
V UK sú skutoční odborníci, fakt šialene dobrí.
Šípka hore!!!

exwhyz

Ja som strednú školu mentálne vynechal. Nenaučil som sa na nej naspamäť vôbec nič. Šetril som si sily na vysokú školu. Ani neviem ako som sa pretrepal. Keď mám pravdu povedať, tak by som Vám radil študovať v zahraničí, nielen kvôli jazykom. A už keď nie študovať priamo, tak si kupovať zo zahraničia knihy týkajúce sa témy, ktorá Vás bude zaujímať. Tam je to "trochu" iný level. Je tam viac ľudí, tak viac toho vymyslia. Každý chce byť the best, tam sa priemer netoleruje.
Napr. v Ama.on UK si kúpite knihu na akúkoľvek tému, ktorá Vás bude zaujímať (stačí zadať kľúčové slová). S priemernou znalosťou angl. jazyka porozumiete každej knihe. Život nie je vôbec o papieroch, ale o tom, čo viete, aspoň to si myslím. Treba rozvíjať to, čo Vás skutočne zaujíma, nie riešiť to, na akú školu pôjdem a ako tam potom zabijem čas.
Mohol by som začať porovnávať, ale radšej sa do toho nepustím, pre pokoj v rodine.
Už keď čítať Goetheho alebo Sheakespeara, tak najlepšie v origináli:-)
A čo sa týka hudby, na tie modality hudobných stupníc sa pozrite, keď sa Vám bude chcieť. Inak povedané od veselosti, cez Blues až po hlbokú depresiu.... Možno s tým robiť zaujímavé experimenty.
S pozdravom
www.youtube.com
V UK sú skutoční odborníci, fakt šialene dobrí.
Šípka hore!!!

DobraVila

Daniel PP. Stredna skola je najkrajsie obdobie zivota, takze nemaj strach ;) Ide o to ako sa k tomu postavis, ak si budes namyslat ze to bude zle, bude to zle. Je to na tebe ci si najdes alebo nenajdes kamosov. Neprajnici budu vzdy...to hadam vies. :D

ANGEL-DEMON

ja som bola vzdy individualista, takze som mala uplne v paži všetkych... na strednu ma dali kam som nechcela, nedovolili mi ani prestup do inej, spoluziaci no koment,.. cely tyzden som pocuvala cez prestavky len to kde ako sa ožrali a kde ako sa pojdu ožrať nabuduce .. no dakujem, ja takých ludí nemusím... bavila som sa asi s 2 spoluziackami na takej kamaratskejsej urovni,.. ostatnych som tolerovala, sice s nimi komunikovala ale ked mi povedali "pod s nami do krčmy ožerieme ťa..." iba som kukla na nich "snívajte dalej.."
a este z druhej triedy tiez nejake 2 kamosky co sme sa bavili cez prestavku.. skola jupí presla... nasla som si normalne kamosky medzi kolegynami, hlavne normálne.... a s tymi ludmi nie som v kontakte, mozno max. slusne pozdravime no zriedka stretnem mozno 1x za 3 roky niekoho,... "ahoj, ako...?" "maj sa čau.." ani na fb, zrusila som ich vsetkych lebo iba info zo mna tahali, ked som sa pytala ja ich uz neodpisali,... ked sa to opakovalo som ich zmazala...mam svoju skupinu kamosiek a kamosov normalnych,..čo vedia aj inak fungovat nie len ožrat sa... a stretavku mali v rovnakom duchu... nehrozilo ze by si sli normalne sadnut na zmrzku alebo do cukrarne, restiky... oni museli chlastat... a ja som zrovna bola po uraze tak som ani neriesila, vsetci su blokovani, tak som si spravu nasla na soc. sieti az ked bolo mesiac po... :-D

adr1a.

Ahoj. Pises vyborne, co sa tyka gramatiky, vsetko ma hlavu aj patu. Si sikovny aj mudry chalan. Neboj, stredna je lepsia ako zakladka a vyska je este lepsia)) ja som strednu prilis nemusela, dali ma kam som nechcela ale doteraz sa s niektortmi pravidelne navstevujem, stretavam, cize nasla som tam kamaratstva priatelstva co uz trvaju cele roky :D bud sam sebou, bud v pohode, usmievaj sa a bud pozitivny) nikdy sa nepodcenuj no ani nebud namysleny, maj sebauctu, pomoz no nedaj sa vyuzivat. Riad sa instinktom. Ak ti bude hned niekto sympaticky a sediet ti, tak ho/ju skus oslovit, nadviazat pokec. Moj synovec chodi na gympel, tiez je hanblivy ale zas ma ctiziadostivost, zdrave sebavedomie ai cize si vybudoval a ziskal respekt, je uz v triede vodca boss))) takze aj hanblivci sa vedia presadit, mat uznanie, byt oblubencami milacikmi okolia) Vela stastia v skole a teraz si este uzivaj prazdniny a starosti zahod za hlavu.