Zdravím. Chcela by som sa spýtať mam založený účet v SLSP a k tomu mi sťahujú mesačne poistenie. Neviete či sa to poistenie dá zrušiť keď účet chcem nechať?
Účet v SLSP
U poistenia je casto vtipne to, ze ak je zmluva a ty to nezaplatis, aj tak je pravne vymahatelne. Naco si si ho otvarala, ak ho nechces ?
Ak si ho nechcela, tak reklamuj, co od teba chcu. Mozno bol niekto iniciativny blbec a teraz nech si riesi problem. Sama musis vediet, ci si to uzatvarala, ci nie, pripadne podmienky.
No peniaze tam nebudú ešte žiadne kedže účet som zakladala cca mesiac dozadu. Pritom mi povedali, že ak budem mať o poistnie záujem, aby som si ho prišla uzatvoriť. No keďže pred týždňom mi prišla SMS, že mám splatiť prvú splátku, tak to zrejme uzavreli tak či tak. Ja len dúfam, že sa bude dať zrušiť.
sandra57 - aj, jaj, jaaaaaj....
Podla toho co citam, je to kapitalove zivotne poistenie. Nieco ako investovanie, terminovany vklad prehnany cez poistovnu s urcitym vynosom, kde si poistovna necha zaplatit slusne na poplatkoch a v prvych rokoch bonusoch, ktore vyplaca sprostredkovatelom. Napr. to uzatvoris na 30-40 rokov. Ale to by si mala vediet ty, co si si zakladala.
Vtip u kapitaloveho, ci investicneho zivotneho poistenia je v tom, ze sprostredkovatelom sa vyplacaju provizie hned, alebo v kratkej dobe po uzavreti zmluvy. Cize prve 2-3 roky ide vacsina vkladov na provizie a ked sa rozhodnete si peniaze vybrat, nedostanete pravdepodobne ani to, co ste tam vlozili. Treba sa opytat na konkretne podmienky, ktore sa mozu menit.
Ak nevies, ako to vzniklo, tak to reklamuj a ziadaj informacie, kto to uzatvoril bez tvojho vedomia. Ak si si ot otvorila sama, tak sa informuj o zruseni a vybere prostriedkov, kolko ti vyplatia z toho co tam mas, alebo na pokuty. Zisti si aj mieru poplatkov a urokove sadzby. Mozes mat aj vyhodnejsiu zmluvu na slusne uroky, ale oplati sa ti to len vtedy, ak tam budes vkladat a setrit na dochodok. Otazne je vsak stale, kolko je tam penazi a kolko ostane, ak to budes chciet teraz zrusit.
Konaj, az ked si overis vsetky informacie. Priprav sa, ze budu zahmlievat, zahmlievat a zahmlievat. Informacie si over aj u dalsich pracovnikov a najlepsie pisomne. Kopec ludi na poziciach, co to predavaju, zahmlieva a ked ti stiahnu poplatky, tak plati to co je na papieri a nie to, co povedala pani na prepazke.
Ide o nejaké poistenie ŽIVOT. Určite tam zájdem, len teraz nemám momentálne čas, tak som sa pýtala, či náhodou niekto s tým nemá skúsenosti.
Ake poistenie ? Chod do banky a ak nepotrebujes poistenie, povedze, ze ho chces zrusit a ake su podmienky, ci poplatky.