Strach z vysokej

Príspevok v téme: Strach z vysokej
Vydesena

Ahojte mám veľký problém a to ten že nemám najmenšiu náladu nastúpiť na vysokú školu, kam ma tento rok prijali... Síce ma rodina vedie k tomu, aby som tam išla a snažila sa ako najlepšie viem, no mám svoje skúsenosti... Jedna škola mi už nevyšla. Zmenila som prostredie a nebolo to ideálne. Najhorší bude pre mňa život na internáte, kde budú ľudia, s ktorými si absolútne nebudem mať čo povedať, lebo s rovesníkmi si nerozumiem. Oveľa radšej by som bývala u svojej rodinnej známej v meste, lenže tá ma len jednoizbový byt takže asi by sa somnou deliť nehcela. Ale na internáte fakt žiť nehcem. Nezapadla som do kolektívu na strednej škole a viem že tu to bude iba horšie. Rada by som stretla niekoho ako som ja lenže to nejde. Ľudia v mojom veku sú úplne niekde inde a dokázali úplne iné veci. Ani rodičia ma nechcú pochopiť a akceptovať fakt, že s ostatnými jednoducho neviem vychádzať, aj keď som sa pár krát pokúsila ísť s nimi von na stretnutie ale dopadlo to vždy katastrofálne. Som v začarovanom kruhu už niekoľko rokov a neviem z neho vyjsť von. Nerada by som takto pokračovala aj naďalej.

Moireal

Zakladatelka, ja som ta len chcela podporit. Ani nevies ako a moze byt vysoka tvojimi najlepsimi rokmi v zivote. Mojimi bola urcite, za ten cas som zazila tolko, co za cely zivot nie. Cakaju ta divoke casy, tak si to uzi. Ja som sa tam z mizantropa stala filantropom a hoci sa uz teraz snazim dostat skor do stredu alebo neutralu, da sa to. Na vyske ani nevies ako a stretnes tych spravnych ludi a myslim, ze to plati pre kazdeho. Aj ti najtichsi, najbojazlivejsi si vzdy najdu kamosov, je pravda, ze ja som sice najviac kamosov mala z intrakov a privatov, ale aj na odbore boli fajn ludia.

Co sa tyka zmyslu vysokej, pokial ides na nu z gympla, tak to ma vyznam a zavisi od toho aky typ. Technicke maju zial v tomto case vyhodu ale existuju aj nove odbory, ktore spajaju viac veci dokopy. Mozno ti budu stacit len tri roky a ked sa budes snazit co najskor zamestnat, alebo budes mozno skusat daco aj cez skolu, bude to len plus. Zavisi ale samozrejme fakt od toho, co si vyberies. Drzim palce. :)

imho

imho dneska ked absolventi robia prevavacov,vo vyrobnych podnikoch myslim ze to ozaj nema vyznam... aj ked teoreticky vystudujete dobru vs vies ze sa zamestnas v tom odbore? istotu nemas nikde

0vecka

misenka zalezi aka vyska.... ale ciastocne mas pravdu ze vyska ma skor zmysel pre muzov... kedze ti vecsinou nejdu na matersku...

misenka...

podla mna je v dnesnej dobe ovela lepsie ist rovno po strednej pracovat a to ti hovorim celkom vazne... ja som skoncila vysoku v 25tke a pripadam si ako totalna starena s dietatom sa musim ponahlat aby som ho este stihla mat vobec s karierou tak isto.. ked zacnes robit mas ovela lepsie sance na lepsi zivot na zalozenie rodiny...vysoka ti na SK v nicom nepomoze ver mi...ja ju mam a musela som zobrat aj tak uplne inu robotu len s tym ponahlam... rozmysli si to nestracaj roky ako ja

Jax

Toto nie je vôbec o škole ani socializácii, máš proste mizerné sebavedomie. Najlepšie čo môžeš urobiť a čo by si určite mala čím skôr urobiť, je vyhľadať psychológa. Inak s tým budeš úplne zbytočne a márne bojovať celý život. Je to ako hnilý zub, buď ho vytrhneš, alebo budeš žiť roky v bolestiach. Vytrhni ho a máš pokoj.

Vydesena

Socializovať sa nemusím lenže na druhej strane keď sa tvárim že neexistujem tak som potom terčom posmechu že vyzerám akoby som bola nadrogovaná alebo tak. Viem, už som veľká a nemala by som si to pripúšťať ale o to ide že ešte niesom mentálne tak vyzrelá osobnosť aby ma to nedeptalo. Viem si predstvaiť ako to na internátoch chodí a ja tomuto životu som skrátka nikdy neholdovala. Už teraz ľutujem že som sa dohadovala s 1 babou ktorú poznám a ide na tú istú školu že by sme si vybavili spoločné bývanie na internáte. Veď budem popri nej vyzerať ako úplná nula! Už teraz to niekedy zažívam keď idem do podniku s kamoškou a ja som ako taký chudák. A vo veľkomeste kde sa nebudem mať kam ukryť to bude iba horšie.

Jax

Počkaj. Problémom je socializovanie sa, bývanie na intráku alebo chodenie do školy? Alebo máš problém s celým svetom?

Socializovať sa nemusíš. Ja som so svojimi spolužiakmi na výške za celé roky nikde nebol. Na intráku som býval s inými ľuďmi - detto, nikdy nikde som s nimi nebol. No problem. Ďalšia vec, dá sa bývať aj inde ako na intráku. A brigádu si nájde absolútne každý, kto chce. Ak tvrdíš opak, tak sa len vyhováraš.

Vydesena

Lenže kde nájsť ľudí ako ja? Mám naopak pocit že všade kam sa pozriem sú sebavedomé osobnosti ktorým nadviazanie kontaktu nerobí žiaden problém a ktorí komunitu mladých a mentálne vyzrelých ľudí vyhľadávajú a s ňou sa stotožňujú. A ja tieto kritériá nespĺňam, viem o tom svoje. Už som aj rozmýšľala nad nejakou brigádou lenže dobre viem ako to chodí. Po známosti nič nevybavím a nikto sa nebude prispôsobovať vysokoškoláčke na prvom stupni s minimom pracovných skúseností. To som si už vyskúšala na vlastnej koži nedávno.

0vecka

s tym intrakom to mas blbe... na sk to nema moc uroven ked na jednej izbe spia 2 alebo aj viaceri... ale ja by som to nezatracoval je vela ludi ako ty a mozno budes mat stastie... popripade ak uz budes tam skus sa k niekomu nasackovat do bytu ... obcas hladaju niekoho a mozno si s niekym aj sadnes