Zvysene CRP dlhodobo

Príspevok v téme: Zvysene CRP dlhodobo
nicole222

ahojte, je tu niekto kto by mi vedel poradit, kam este ist?
mam asi rok a pol zvysene CRP... nie ovela, pri norme 8 zvyknem mat 14 - 15 ... pri norme 5 zvyknem mat do 10 ..

evidentne nieco nieje v poriadku, kedze dlhodobo mam tento problem.. lekar ma poslal na vsetky zakladne vysetrenia, mama robi v labaku, tak mi porobili kadejake krvne vysetrenia, vsetko ok, akurat eozinofily vysoke ale ja som alergik, takze to je tym.. ostatne vsetko ukazkove..

bola som na infekcnom, na neurologii, u zubarky, na gynekologii, rematologii - chodila som k ortopedovi s bedrovym klbom pretoze mam dlhodobo bolesti, ale ten je vraj tiez vporiadku, nic tam nenasli.. on mi kvoli CRP naordinoval tieto vsetky vysetrenia..

taktiez bolo podozrenie na celiakiu bola som na gastre, tu mi na zaklade gastroskopie vylucili... mam alergiu na mlieko, ale z mlieka myslim ze crp zvysene byt nemoze..

viete poradit za kym teda este ist? beriem 4 roky antikoncepciu - ale ani z toho to byt nemoze tusim... /v septembri ju idem vysadit/
Dakujem za rady

jaa752

Ahoj, CRP musi byt na nule. Ked je viac ako 5 tak mas v tele nejake bakterie. Nak ti spravia testy na vsetky bakterie, co budu stat nak ich nezaujima, platis si odvody, platis, tak ?

Kýčera

Nicole, ešte mi napadla jedna vec. Robila si si niekedy detoxikáciu organizmu? Využi čas kým čakáš na vyšetrenie, nabehni do sauny (najlepšie infra), pi veľa vody a detoxikačných čajov, nasaď pár dní hladovku, pitie ovocných/zeleninových štiav alebo ľahkú stravu, dlhšie prechádzky na čerstvom vzduchu, dbaj o pravidelné vyprázdňovanie...
A uvidíš.

lombardo1981

Haemophilus influenzae u ľudí veľmi často osídľuje horné dýchacie cesty bez spôsobenia akýchkoľvek príznakov, čiže vyvoláva nosičstvo. Ak niekto nejakú infekciu prekonal, je dosť možné je ho táto gramnegatívna baktéria okupuje. Najčastejšie neopúzderené kmene, menej často opúzdrené a výnimočne typ b1. Keď už vznikne ochorenie s príznakmi, tak na príčine bývajú opúzdrené kmene typu b. Napríklad v prvých dvoch mesiacoch sa infekcie vyskytujú veľmi sporadicky. Je to vďaka materským protilátkam proti polysacharidovému púzdru. Najčastejšie spôsobuje meningitídu, u detí medzi 2-4 rokmi epiglotitídu.

nicole222

Hm vzdy mi vraveli ked som mala hemofyla ze to je ok ze stym sa nič nerobi pokial mi nerobí problemy.. naposledy som ho ani nemala ale viem ze nie raz tam bol keď ma vysetrovali.

Lepok som jedla normalne ako kazdy clovek ktory nema celiakiu. Po zjedeni niečoho co obsahuje lepok nevidim žiaden problém traviaci...naopak pri konzumacii mliečnych výrobkov problemy mam

Kýčera

Nicole, a čo je Hemofilus influense? B a k t é r i a, kt môže spôsobiť celý rad závažných infekčných ochorení!!! A sme doma.
Inak, aj napriek tomu, že celiakiu nemáš potvrdenú, kľudne ju môžeš mať!
A to vtedy, ak si pred vyšetrením nekonzumovala lepok v dostatočne dlhej dobe alebo ani jedna vzorka nepochádzala z poškodeného tenkého čreva!
Bola by tu ešte jedna možnosť, že celiakiu skutočne nemáš, ale máš potravinovú alergiu na obilniny : kukurica, ryža,... či inú potravinu, kt. konzumuješ.

nicole222

kaslat nekaslem, sem tam alergicky kasel ale vytery mi robene boli tiez..
akurat zvyknem mat hemofyla ale problemy mi nerobi.. a z toho tiez myslim ze CRP nie je.. .alebo moze?

nicole222

dakujem za reakcie, co sa tyka celiakii, tu opakovat netreba, boli mi odobrate 4 vzorky ktore sa posielali na histologiu, celiakiu nemam,

a k tomu mlieku, moze to byt zvysene kvoli tomu? uplne som ho nevylucila, sem tam "urobim chybu" a dam si nieco "zakazane" .. lekari tvrdia ze kvoli mlieku CRP zvysene nie je ze to moze byt z celiakii lebo je tam drazdene crevo, ale tu podla poslednych vysetreni nemam..

bola som aj na infekcnom, robili mi vsetky vysetrenia, aj u inych doktoroch, v prispevku som pisala tusim vsetkych..
mama mi robi v labaku tak mi dala urobit aj nejake vysetrenia navyse.. vsetko ok, hovoria mi ze mam ukazkove vysledky - az na to crp..

neviem uz ku komu ist.. skusim este raz to alergo, aj tak sa tam chystam potrebujem prediskutovat to mlieko este.. a veci okolo toho, tak sa rovno opytam ci moze byt CRP zvysene z toho..

Kýčera

Nebolo by od veci zájsť k alergiológovi, kt. Ti môže zopakovať testy na celiakiu a spraviť aj imunologické vyšetrenie.
Všetky výtery máš v poriadku? Ak kašleš, mala si vyšetrené aj spútum?
Musíš mať v tele nejaký vírus, baktériu alebo pleseň, iné vysvetlenie nevidím. Dlhodobo zvýšené CRP sa vyskytuje aj pri autoimunných a systémových ochoreniach.
Vzhľadom na mierne zvýšené CRP by som to tipovala na infekčné vírusové ochorenie. Lenže to trvá už dlho, tak pohľadaj dobrého lekára alebo sa žiadaj na vyššie zdravotnícke zariadenie.

kamélia

Ahoj,
mám taktiež alergiu na mlieko, a prekonala som gastritídy, pri ktorých som vždy mala aj zvýšené CRP, takže ak si nevynechala kompletne mlieko, mliečne výrobky a všeobecne potraviny, ktoré obsahujú mlieko, tak je možné, že ti to takto reaguje.