Byvam vedľa babky vo dvore s mamou v rodinnom dome. Mam priateľa polovičného roma. Babke som zatiaľ nepovedala že som tehotná a bojim sa jej to povedať . Mala som jeden vzťah pred týmto a tiež sa jej moj uz ex priatel nepáčil . Proste nikdy sa jej nikdy nepáčil s kým som chodila. Na všetkých nadávala . Teraz sa jej nepáči že je cigán. Predávame suteren na byt aby sme tam s babom mohli ísť byvat . No Babka stále nadáva že sem budú chodiť cigáni a tak. Nedá si to vysvetliť. Moja mama povedala že to asi neprežije keď jej poviem že čakám s nim dieťa.
Poraďte prosím ako mám jej to povedať ?
Priatel polovicny rom
ja poznam minimalne 2 slusnych ciganov,..jeden je moj kamos od strednej skoly... kupil na hypoteku dom, ma auto, 2 deti, stará sa... chlapec má 26 rokov... mnohí biely v jeho veku by si z neho mohli brat príklad... chalan šikovný, slušný, pracovitý...
druhy je moj kolega byvaly, bol o poziciu vyssie ako ja,.. šikovny chalan,.. kedykolvek som sa na neho mohla obratit ked som nieco nevedela, vzdy mi pomohol,..vzacny clovek akych je na svete málo... a jeho žena ma doma hotový poklad... bodaj by boli všetci takí ako je on, bez ohladu na farbu pleti... zobral si bielu maju uz aj dieta...
Takze na farbe pleti nezálezí.... hlavne aby ste si vy dvaja rozumeli... a tvoju babku je do toho hovby...
*
Apropo... ja som sa dozvedela asi 4,5 rokov do zadu ze moj stary otec povedal,..ze ked budem chodit s tym chlapom s ktorým chodim, ze ma nechce vidiet v jeho dvore.... odvtedy som u nich nebola... ked sa stretneme v meste slusne ich pozdravím, prejdeme kolo seba ako cudzi ludia... a dovi dopo... neni o čom...
je to tvoj zivot nikto nema pravo sa ti do neho starat
Keď ti spravil decko, nech sa o teba postará. Mala si si rozmyslieť s kým líhaš. Bez ohľadu na to či je to róm.
menoska ale si fakt tvrda, nie su vsetci cigani neprisposobivi. poznam kopec ciganov, slusnych, co sa snazia. tu na slovensku pokial nekradnes sa normalnym zamestnanim neuzivis tak aby si utiahla hypoteku a dieta. ja viem sama. obaja s priatelom dreme jak kone zarabame slusne, tahame hypoteku, auto ale zijeme s vyplaty do vyplaty. mne nikto nic nedal jeho rodicia tiez nemaju. takto zije 80% slovakov. znova ostavaju u rodicov a pomaly skrabu na to aby sa mohli sami postavit na nohy.
tak to je strasne nezodpovedne dat sa nabuchat polovicnym ciganom bez vlastneho byvania a teraz sa bat celej rodiny.. naco si preboha myslela?? milujem tieto mlade nezodpovedne baby co trtkaju bez ochrany a potom sa trasu co bude...
tak jej nic nehovor a sama zisti. pokial si s nim stastna nech to respektuju a budu, pokial ta maju radi. pokial vam bude robit zle tak ju nenavstevujte.
normlane jej to povedz cim skor tym lepsie, bude mat cas sa s tym zmierit...