Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

ANTIKONCEPCIA

Príspevok v téme: ANTIKONCEPCIA
stevka77

Dobrý deň, mám otázku ohľadom antikoncepcie Maitalon. Po polroku ju opäť začínam užívať. V príbalovom letáku sa píše že by sa mala vziať v prvý deň menštruácie, alebo na 2.-5. deň a potom sa ešte 7 dní chrániť.ALE z dôvodu že som bola odcestovaná v zahraničí som začala Maitalon brať až na 6. deň menštruácie. Chcem vedieť či aj napriek tomu som chránená ? Sex sme mali s priateľom v 16.deň užívania. Bola som už vtedy Chránená ? Ďakujem za odpoveď.

escap

Chránená - pred čím? Veď byť schopnou počať dieťa je prejavom dobrého zdravia ženy. HAK navodzuje stav choroby v tele ženy a z tohto dôvodu neexistuje medicínsky ani etický dôvod na jej predpisovanie za účelom zabránenia otehotnenia. Poslaním lekárov je totiž prinavracať zdravie a nie ho obmedzovať. Nezamysleli ste sa nad tým?

Prakticky všetka HAK na našom trhu má aj potratový účinok, aj keď slovo "anti-koncepcia" (proti-počatiu) navodzuje dojem, že pôsobí výlučne na zabránenie počatia. Účinky HAK sú ale dvojaké:
1. pred počatím:
- zabránenie ovulácie, čiže uvoľneniu vajíčka,
- ak vajíčko bolo aj tak uvoľnené, zmena cervikálneho hlienu s cieľom obmedziť prienik spermií k vajíčku,
ak oba tieto účinky zlyhajú, nastupuje
2. potratový účinok po počatí
- zmena sliznice (výstelky) maternice tak, aby sa oplodnené vajíčko (embryo) v nej nemohlo uhniezdiť. Počaté dieťa v tomto prípade umiera v 7. - 8. dni života po spotrebovaní vlastných zásob živín. Je to smrť hladom v miestnosti plnej jedla...

Žena užívajúca HAK tak nikdy nevie, či zaúčinkoval antikoncepčný alebo abortívny účinok a či a koľko detí v skutočnosti počala a tým, že brala tabletky, im nedovolila narodiť sa. Ak došlo k ranému potratu, preberá za to zodpovednosť pred Bohom, ktorý je darcom života jej dieťaťa/detí.

ANGEL-DEMON

nie nebola si chránená.... to ti mal aj gynekolog povedat... ze si chranena az po mesiaci uzivania... prvy mesiac sa treba chranit aj inak,...
tak ked ostanes tehotna, nevyhovaraj sa ze zlyhala HAK ako to zvyknu dievcence hovorit.... zlyhal ludsky faktor...jedine...