Ahojte vcera sa mi podarilo najst pekne kusy suchohribov a tak som si ich nakrajala a dala susit na plech no neviem ci robim spravne pretoze niekde som citala ze pod huby treba dat najskor noviny alebo nejaku latku ja ich mam naukladane len tak na plechu. Ako susite vy doma hriby pripadne mi padnu vhod aj nejake vase odporucania. Dakujem.
ako spravne susit suchohriby
Mate Ti už napísal, ako sa správne sušia huby - na priamom slnku, v prievane, sušičke. Aj na drevenom ráme s natiahnutou sieťkou, gázou, husté sieťky nad pecou, ale všetko musí byť čisté. Plech, noviny, iný papier, plátno, dosky... neodporúčam ani ja. Ani sušenie v trúbe.
Ideálne je rýchle sušenie, také, kedy sa k hubám dostáva vzduch z oboch strán. Sušiť môžeš aj tak, že nakrájané plátky budeš navliekať na niť, čo je náročné na čas, ale zasa na druhej strane najrýchlejší spôsob sušenia.
Ja suším na starom site z okna.Na priamom slnku alebo na terase,aby ich vietor neodfúkol.Na plech sa ti asi prilepia.Na novinách nesuš,nie je to zdravé.Skús plátno,ak nemáš sito.mali by uschnúť rýchlo a potom ich uskladni tak, aby nemohli navlhnúť.