Dobrý deň.potrebujem radu ohľadne krému proti vráskam. Mám 25 rokov a hrozne suchú vraskavu pleť hlavne na čele okolo úst a očí.skusala som krém nivea Q10 25+ ale mal slabý účinok.sefka (48rocna) používa loreal ultralift 45+ a dala mi ho vyskúšať.ten výsledok bol úžasný ale bojím sa že by mi mohol uškodiť ak ho budem používať pravidelne keďže je určený až od 45 rokov a ja mám 25.
Môže mi uškodiť krém proti vráskam 45+ keď ho používam v 25ke?
Nieze asi, ale urcite si tvoj zivotny styl odnasa plet a celkovo cely organizmus. Nie nadarmo sa hovori, vyspat sa do krasy. Malo spanku, vela cigariet neprospieva ziadnej pokozke. Preto ti ju vysusuje a tvoria sa vrasky. A toto velmi nezachrania ani kvalitne kremy. U teba by som v prvom rade pouzivala sera na plet, prenikaju hlbsie do pokozky a hlavne ju kvalitne hydratuju. Popozerala by som sa po nejakych prirodnych, aby si si casom neposkodila plet chemiou. A po sere naniest napr. olej za studena lisovany, ci uz sipkovy, uhorkovy, arganovy...zalezi od toho ci trpis aj na akne. Su aj rozne prirodne hutnejsie kremy. Dost si tu chvalia od sibircanky, tak skus pogooglit.
nie je to dobré..
Mladavraskavka-No určite to bude lepšie ako tie 45+, ale aj tak, aj keď viem, že je to veľmi ťažké, by si sa mala pokúsiť prestať fajčiť. Veľmi to škodí tebe aj tvojmu telu celkovo. Keď budeš mať deti, tak ani im to neprospeje...Vyskúšaj, je to ťažké, ale nie nemožné a keď máš oporu, tak sa ti to podarí. Pre zdravie treba niečo obetovať!BONUS:aspoň určite veľa ušetríš, pretože za cigy sa dáva strašne veľa peňazí a môžeš si kúpiť kvalitnejší krém, alebo oblečenie...
Veľa šťastia. :)
Ahojte,vdaka za odpovede.pouzivam aj hydratačné masky ale pomáha to iba deň po a potom je zas ťa pleť suchá.problemy s vráskami u mňa začali už v 22 najprv na čele a potom všade.neopalujem sa často ani nechodím do solária ale pracujem už od 19 v herni väčšinou nočné niekedy ťahám aj 24ky a mám chronické problémy so spánkom plus k tomu veľa fajcim ( krabičku denne,zacala som v 18) takže si tento môj ,,životný štýl" odnáša asi moja pleť. Skúšala som už rôzne krémy od rôznych značiek čo sú od 25 ale žiaden nezaberá.mozno kebyže skúsim iba o 1 kategóriu vyššie 30+ tak by to nemuselo uškodiť keďže mam pleť v horšom stave ako mnohé 30ničky. Čo myslíte?
to je pravda...asi by som radsej pouzivala kremy urcene pre moju vek. kategoriu, niektore dobre protivraskove su pre vsetky vek. kategorie... a proste viac sa starat tymi vselijakymi doplnkovymi srandickami, t.j. masky, sera atd..
Ja si tiež niekedy požičiavam nočný krém pre zrelú pleť. No ja sa skôr obávam , ak v tomto veku používam takéto krémy, čo v takej 40. ..či mi niečo zaberie. :D
inak toto by zaujimalo aj mna... vo vseobecnosti by sa to nemalo, ale ked pises, ze ako jediny ti zabera, tak asi to tvoja plet potrebuje a budes stale pouzivat kremy od vyssej vekovej kategorie, co sa da robit... ale neverim, ze je na tom tvoja plet az tak zle v takom mladom veku... si sa velmi opalovala v minulosti? davas si aj masky na tvar? 1x tyzdenne hydratacnu a 1x tyzdenne vyzivnu? mozno treba skusit dermocentra na nejake hydratacne kury, oni uz vedia...
aspon posuvam temu, ked uz som moc nepomohla...