Dobrý deň, má tu niekto skúsenosť s úspešným odkyslením organizmu. Chcel by som to podstúpiť, kedže mám organizmus silne prekyslený a to je ideálne prostredie pre rôzne patogény a tak sa mi stále vracajú zdravotné problémy. Bol by som rád, ak by mi niekto posunul nejaký celodenný jedálniček na dlhšie obdobie, vďaka.
Nepodarené pokusy o odkyslenie organizmu
Ďakujem Pánu Bohu za diagnózu, ktorou ma obdaril. Prezieravo predvídal prekyslenie a poskytol mi tak potrebnú ochranu.
Este som zabudol jednu dolezitu vec, ktora sposobuje prekyselenie organizmu, a tou je nedostatok HCL v zaludku, jej nedostatocna tvorba.
Toto rozladi cele travenie, vysledkom je, ze travenina ktora postupuje dalej do criev, je prekyselujuca, a navyse, sa na nej dobre namnozia rozne patogeny, parazity. Navyse vznikne aj nerovnovaha v crevach, ktora vytvara prekyselenie. Teda nefungujuce travenie vytvara prekyselenie.
Dalsou vecou je prejedanie, ci nedostatocne rozzuvana potrava. Mnoho krat je to aj nedozrete ovocie... vela ludi si precita, ze ovocie je zasadotvorne, ale pritom jedia nedozrete plody, plne kyselin.
Tu tvorbu HCL sa da podporit, alebo rovno doplnat HCL... cize po jedle namiesto sody, presne naopak, treba vypit roztok kyseliny chlorovodikovej, teda ked mate jej nedostatok. To byva velmi bezne u stresarov, ludi co maju stale strach, stale su akoby zablokovani, boja sa... tieto veci odpalia zaludok a cele travenie, a vysledkom je, ze sa vylucuje malo kyseliny chlorovodikovej. Jej doplnanim sa teda napravi travenie, jedlo sa lepsie stravy, co pomaha pri odkyselovani. Takisto, pri vylucovani HCL do zaludku, vznika pri tejto reakcii soda bikarbona ako vedlajsi produkt... takto si telo vie regulovat (spolu s metabolizmom vapnika, ktory je silne zasadity) pH krvi... od toho zavisi, aky napor kyselin telo zvladne, ked prechadza do krvi, bez toho, aby muselo tieto latky ukladat do tela.
Cize, ak mate v poriadku tvorbu HCL, a zaroven, fungujuci metabolizmus vapnika, tak telo vie zvladnut velky napor kyselin do krvi, bez toho, aby to muselo riesit sekundarnou cestou, teda ukladanim do tela. Dalo by sa povedat, ze tie kyseliny vie neutralizovat rovno v krvi.
Na fungujuci metabolizmus vapnika treba urcite dostatok horciku, vitaminu D, vitaminu K2, a boru. Bor je pre metabolizmus vapnika tiez velmi dolezity. Ked ma telo fungujuci metabolizmus vapnika, v pripade zamorenia krvi kyselinami, moze ako obranny mechanizmus pouzit vapnik, ktory vytiahne z kosti alebo proste z tkaniv po tele... a ked hrozba prekyselinia krvi zmizne, zase ho ulozi tam kde ma. Ked je ale tento mechanizmus naruseny, a zaroven tvorba HCL je nizka, nastava problem a telo sa musi prekyselenia krvi zbavovat ukladanim do roznych casti tela. Takto sa hromadi v tele prekyselenie, ktore je skodlive.
Kvoli tomu boru odporucam precitat si tento clanok:
www.homeopat.mypage.cz
Nieje to tak, ako pise autor tohto clanku (asi Igor Bukovsky).
Prekyselenim sa nemysli kyslost telesnych tekutin, ktore si telo udrziava, ale celkove pH tela, teda vlastne tkaniv, a tekutin v nej... nemysli sa mozgovomiechovy mok, ale skor na bunkovej urovni.
Telo si niektore telesne tekutiny musi udrziavat, inak by neprezilo (prikladom je krv). Ide o to, ze ked nezvlada dlhodobo napor kyselin, tak rozne skodlive latky uklada vselikde po tele a to znizuje pH tkaniv a organov, v ktorych sa potom mozu premnozit patogeny. Samozrejme, toto pH nejde merat, respektive ide, ale len velmi tazko. Urcite sa "prekyselenie" organizmu neda odmerat ziadnou z telesnych tekutin.
Sodou bikarbonou po jedle by som sa urcite neodkyseloval. Ked uz tak, treba ju nalacno, ale tiez mi to pride moc radikalne a umele. To ako sa odkyseluje organizmus je, ze sa v nom musi rozprudit energia, napriklad dychanim na cerstvom vzduchu - pohyb sport, odstranit zablokovana energia, a do toho jest zasadotvornu stravu.
Ta obsahuje mnoho latok, ktore na telo maju zasadity efekt, a tak, trva to velmi dlho tento proces, telo postupne odburava to nahromadene prekyselenie vselikde po tele. Samozrejme, kedze sa to neda normalne odmerat, nastava tu priestor na roznych sarlatanov.
Dalsou pricinou prekyselenia organizmu su parazity, ktore vytvaraju vselikde loziska po tele, vylucuju toxicke latky, splodiny metabolizmu... clovek sa nikdy neodkyseli, pokial ma parazity, teda pokial ich ma mnoho.
Sucastou odkyselenia je teda aj ocista od parazitov. Najlepsie su rozne dlhodobe posty a hladovky, napriklad post na zeleninovych stavach. Urcite niesu dobre ziadne rychle a silne prostriedky na odkyselenie, odkyselenie je vlastne zivotny styl, kedy zvratite kolobeh latok v tele tak, ze sa vam do tela dostava dostatok zasadotvornych latok, a telo sa postupne prekyselenia zbavi (moze to trvat aj roky).
Dalsia vec, ktora prekyseluje telo, su emocie, negativne emocie, ako strach, hnev, uzkost, odsudzovanie, negativny postoj k ostatnym... vsetky tieto emocie prekyseluju telo. Takisto odplavuju dolezite mineraly, ako horcik, alebo vitaminy skupiny B, ktore ked telu chybaju, rozladi to celkovy metabolizmus, a telo sa prekyseluje. Naprikald sucastou odkyselenia je aj primat dostatok horciku, ktory je velmi podstatny na metabolizmus vapnika, ktorym telo reguluje pH. Vsetko tu zo vsetkym suvisi, takze neexistuje nejaky jeden recept na odkyselenie, ze soda bikarbona. Treba to cele poznat, tak aby sa telo neprekyselovalo. Zakladom je dostatok pohybu, spravne dychanie na cerstvom vzduchu, zasadotvorna strava, posty, ocista od parazitov a pozitivne emocie... teda vyvarovat sa akymkolvek negativnym... a suplementacia doplnkov, ako horcik, ktory takmer vzdy chyba, rovnako jod, selen, zinok, casto aj vitamin D, ci vitaminy skupiny B. Toto vsetko dohromady vytvori v tele cyklus, vdaka ktoremu sa telo odkyseli, ale je to prirodzena cesta ku zdraviu... vlastne odkyselenie vobec netreba riesit, staci sa zamerat na tieto veci a ono sa to postupne napravi.
Tu sodu bikarbonu po jedle urcite nepi, neutralizuje ti to kyseliny v zaludku a narusa travenie. Namiesto toho pi, ak mozes, kazdy den cerstvo vytlacene zeleninove stavy, nalacno, ako prve jedlo. Takisto vyborne su zelene stavy, len na to potrebujes dobry odstavovac (lis).
V skutocnsti si pH vobec nemeraj, vobec to neries, ak ides spravnym smerom, organizmus sa napravi sam. Choroba je dosledkom celkovej nerovnovahy, nie prekyselenia... prekyselenie je dosledok nerovnovahy v tele a zleho zivotneho stylu.
ak by si mal prekysleny organizmus tak by si zomrel... cele to kyslenie je jeden velky hoax a ty sa chod hanbit ze si tomu naletel... priciny zdravotnych problemov hladaj inde
Len jeden članok narýchlo o tom vašom prekysleni.... Vsak sa tomu lekári a vedci smejú. Ja neviem ľudia ci vam preskakuje ci co....
na odkyslenie je fantasticka soda bikarbona dokonca nou liecia aj rakovinovych pacientov... ja som ju zacala pit denne po kazdom jedle pohar vody + stipka sody a citim sa skvele