Chodím sem často, prečítam starosti ľudí, aké majú a pri tých príspevkoch sa človek kde-čo aj dozvie, vezme si pre svoj život. A že tu budem raz písať mi ani nenapdalo, ale chodia sem podľa všetkého správni ľudia, niektorí pravidelne, tak snáď poradia :)
Už názov vraví, o čom sa chcem informovať. Moje problémy s pleťou som odkladala takmer rok, stále som si myslela, že je to nejaká alergia, alebo že jem príliš veľa pikantných vecí (mi chutia) či čokolády - i keď tej málo.
Stav pleti sa však zhoršuje a verdikt lekára som si vypočula dnes v ambulancii. Strašne bol ale skúpy na slovo, povedal "rosacea, vyhýbajte sa slnku, kontrola o mesiac." Potom kdesi odbehol a vrátil sa. Keď sa začal vypytovať, koľko mám rokov, koľko detí a či ešte nejaké plánujem, jasné, že som sa preľakla. Vravel, že skúsi dať na to lokálnu masť a je možné, že si to bude žiadať celkovú liečbu. Na nete somsa dočítala, že toto ochorenie môže spôsobiť zápal mozgových blán. No hrozné scenáre tam boli, tak som to radšej vypla.
prosím, ak máte niekto skúsenosť s týmto ochorením, napíšte. Nech aspoň viem, na čo sa mám pripraviť. Je to vážne? Dr. povedal, že sa to vie preniesť ďalej a ďalej, že to vážne môže byť ale nemusí. No vytrašená som celkom dosť napriek tomu, že nepatrím kľu´dom, ktorí hneď pre všetko hysterčia. budem vďačná za všetky vaše príspevky (k veci). VĎAKA.
Prosím, poraďte - kožné ochorenie rosacea
Asi si pletieš rosaceu, tzv. ružovku, ružienku s ružou. Ruža je infekčná choroba s horúčkami, ktoré môžu vyústiť až do zápalu blán. Rosacea určite nie. Tak si prečítaj na nete o ružovke, neboj sa, nie je to také zlé :) ale vyzerá to na dlhodobý boj. Súčasná medicína však ponúka množstvo výrobkov, stačí nájsť ten správny, ktorý príznaky potlačí. Vyliečiť sa vraj nedá.
vies co pij vela vody mne stav pokozky pomohlo ale zacal som mat problrmy s cervenym nosom...som objednany na klinku kde by mi mali pomoct..ano stoji to peniaze ale viem ze mi pomozu..dam ti vediet ako som dopadol ja..