5 ročný chlapec kaká iba v stoji do gatí

Príspevok v téme: 5 ročný chlapec kaká iba v stoji do gatí
Smoulinka

Moja kolegyňa má problém so synom kaká iba v stoji do gatí.Bola s ním na vyšetrení pasáže črevného obsahu črevom či nejde o nepriechodnosť rsp.nejakú anomáliu čriev ale chvalabohu nič také sa nepotvrdilo.Vyše roka chodí k detskej klinickej psychologičke ale nič sa nezmenilo on už úplne odmieta s ňou na tú tému rozprávať.Nevadí mu ani výsmech detí v škôlke že smrdí , síce na wc posedí aj hodinu ale vykaká sa akonáhle zíde dolu, vždy sa niekde skryje. už ho vylúčili aj zo škôlky učiteľky ho odmietajú " obchádzať" on si to plne uvedomuje je stále nervózny , situácia je zlá pre všetkých . Nemá niekto skúsenosť s týmto problémom ?

gima

Môže to robiť naschvál alebo je tam skrytý autizmus, čo je kakanie mimo určene miesto. Alebo nejake svalové oslabenie svalov panvoveho dna, dobrá by bola rehabilitácia, cvičenie nôh ako bicyklovanie, plávanie, zvoliť ľahšiu stravu resp. dietu. Pitie bylinkových čajov a teplejšie obliekanie. Ten autizmus je už psychologická diagnoza, určuje lekár po vyšetrení.

Ja888

Lahko sa osudzuje matku. Adr1a vies o tom prd. Tato situacia moze vzniknut aj u deti ktore uz boli vytrenovane na nocnik. Je to bud psychologicke alebo je tam problem s crevami - zapcha, neprechodne creva. Ja by som rozhodne zmenila psychologicku. Nasla by som si HOLISTICKEHO pediatra,psychologa. Tam treba odstranit pricinu a nanovo trenovat chlapca, vlastne spravit nove prepojenie kakania s mozgom, je to niekolko mesacny trening. Ja som si o tom len citala, lebo ma to zaujalo. Ak viete anglicky, velmi odporucam precitat si fora - otazky a odpovede mamiciek s rovnakym ci podobnym problemom. Nieco si precitajte aj o 'encompresis' - v anglictine je toho dost. Z toho co som vycitala ide zrejme oto že dieťa z nejakeho dovodu zadrziava stolicu a vypusti ju potom nahodne. Robai to aj starsie deti. Treba najst pricinu a ked ju psychologicka doteraz nenasla, hladajte inu. Vela stastia

smoulinka

Asi musim viac vysvetliť situáciu- chlapček je z dvojčat doma mala kolegyňa okrem nich už 6 ročného syna, je to veľmi milá a citlivá matka, deti na nej doslova " visia" . Dvojičky dávala rovnako na nočníček , spolu sedeli vždy, ten druhý žiaden problém nemá , vychovávaní sú rovnako , práve že tomu ,čo má problém nakoľko je citlivejší , jemnejší vždy prejavovala viac pozornosti . Rodina žije veľmi harmonicky , je tam výborné celkové rodinné zázemie , babky , dedkovia , veľká súdržnosť . Skúšali to s ním každý po svojom , aj pokričali aj poláskali - bez výsledku. Psychologička hovorila že mala už také deti presne s tým istým problémom ale ten proces nápravy bol do pár mesiacov - ona sa mu venuje už vyše 2 rokov ( som sa dnes pýtala , nevedela som to presne ) sama hovorí že je to "tvrdý oriešok "predtým ešte odpovedal na jej otázky , teraz už sám sa šikovne vyhne odpovedi aj ked sa ho na to priamo opýta. Je oveľa nervóznejší , zlý na okolie - psychologička od začiatku radí rodine vôbec si to nevšímať, akože sa nič nedeje , že sa to samo zmení , len mu vysvetľovať čo by mal robiť ! No ono sa deje a už to začína byť neriešiteľný problém. Možno by bolo treba zmeniť psychológa ?!- bolo by to nefér voči tejto psychologičke ?? možno niekto poradí svoju skúsenosť - práve preto je to vo fóre !

adr1a.

Sorry. No ta tvoja kolegyna a "matka" nieco velmi a riadne zanedbala. 5rocne decko?? Co robila doteraz?? Vsak toto mala riesit uz najmenej pred 3r. Najmenej. Ucit dieta od plienok a prechod na nocnik a wc. Vsak toto uz je stary cap. Ta psych.co na toto cele hovori? Ja by dala hned take riesenie ze az)