Ahojte. Mam velky problem, ktory ma velmi suzuje uz niekolko tyzdnov. Nachadzam sa v Anglicku spolu s 9 rocnym synom takmer 3 roky. Sucasny partner mi dal dva tyzdne aby sme sa vystahovali z domu, lebo nechce uz byt dalej s nami. Ani neviem ci ma viac boli zistenie ze ma nelubi alebo ta situacia, do ktorej ma dostal. V Britanii nemam nikoho, okrem syna. Moznosti mam hned niekolko a kazda prinasa rizika. Mozem sa prestahovat znova do Londyna kde som zila predtym, mam tam pracovne ponuky ale problem je byvanie, ktore je drahe. Mohla by som byvat len v nejakej izbe so synom v dome s inymi cudzimi ludmi, co prinasa riziko, ze neviem aki ti ludia budu. Taktiez zariadit skolu, prevoz veci, a pracu potrebujem v case, len ked maly je v skole, co moze a aj nemusi byt problem. Dalsia moznost je vratit sa na Slovensko. Vyhoda je, ze je to moj rodny jazyk. Syn nastupi riadne do skoly, lebo v Anglicku je velmi pozadu kedze nezacal skolu od zaciatku ale od polovice druheho rocnika a bez jazyka. Co ma odradza je obavy ze si nenajdem pracu a to ze budem zit spolu s mamou, ktora si lubi casto vypit, a pouziva vulgarizmy a stale mi rozkazuje a bude ma drzat v uzkych lebo budem potrebovat jej pomoc do synom napriklad ak budem robit poobede. Dakujem za vase nazory.
Neviem sa rozhodnut
Radšej si prečítajte jednu z mojich vydarených básní, ale do not try it at home:-)
A ja taká bambuľka, v lese rastie bleduľka.
Tomu som ja veľmi rada, bledule ja zbieram rada.
Natrhám si do vázičky, za päť, za šesť do kytičky.
Pozerám na oceán, v Tatrách rastie encián.
Aj ten sa mi veľmi páči, utrhni ma, nech sa páči!
Svištík na mňa zase čumí, upečiem ho na ohni z gumy.
A ty kamzík, čo tu chceš? Prečo trávu nežerieš?
Ja som lesník, pohorný, ja ťa zaraz ulovím.
Zajem si ja pečienky, zo sťahovavej kačenky.
A ty žltá salamandra, ty si mastná jak saláma.
Máme ešte hlucháne, tie sú zajtra na pláne.
A ten bobrík čiernooký, toho papám už sto roky.
A tie veľké zubríky, tučné sú jak vepríky.
A ten bocian, ten má hlávku, dám si radšej muchotrávku.
Ahoj Danielka. Je mi luto, v akej zivotnej situacii si sa spolu so synom ocitla.
Zvaz si vsetky pre a proti. No ja som skor za rozhodnutie, ostat v anglicku.
Na SK je tazke najst si normalnu pracu, hlavne OK platenu a ak nemas kde byvat, tak tu je to tiez nanic. Podnajmy tu neraz pytaju take co ledva jeden zarobi a kde su peniaze na stravu syna seky ai? S matkou nemas OK vztah a nesla by som k niekomu s dietatom zit, ked vies co ta tam caka. Alkohol matky, jej urazky ai. Syn bude toho svedkom a co z neho vyrastie? Este ho tvoja matka naockuje spracuje a budu ti nadavat urazat, no uz dvaja. Matka aj syn.
V anglii mas pracovne ponuky iste, co si pisala. A ten najom? Tak treba zatial niekde zit a ostava ti jedine, hladat a preklepnut si prostredie podnajomnikov. No skor ta anglia nez sk
Ahoj, ty si zodpovedná za svojho syna. Dáš sa dokopy s nejakým idiotom, ktory vás potom takto vyhodí.
Je dôležité vedieť ci v tom Londyne by si časom mohla mat nejake normálne bývanie ci by to bolo stále o tom byt v jednej izbe. Neviem akú pracu robíš. Ak nemas reálne šance žiť dôstojne v Londyne odišla by som domov. Chudák dieta v Anglicku, živoriť v jednej izbe, pišes ze tam nemáte nikoho.
Neviem aké možnosti mas s nájdením práce na Slovensku, kde bývaš, ci by si bola ochotná ísť trebárs do BA a tak. Ci mas nejaku kvalifikáciu, angličtinu minimálne ovládaš a tvoj písomný prejav ma hlavu aj pätu, je bez chýb takze žiadna tupaňa nebudeš!
Neviem ci najprv ísť k matke a osamostatniť sa co najskôr, neviem ci mas nejake úspory, nejakých priateľov co by ti pomohli. Každopádne ty musíš urobiť vsetko aby tvoje dieta bolo v pohode, taketo presuny a idiotski partneri mamy mu určite neprospeju.
Ja hlasujem pre návrat na Slovensko.
toto nie je v pohode asi by som sa zbalila a išla co najskôr kade lahšie
nevies sa rozhodnut?? nad cim akoze este rozmyslas??
keby nebol problem byt v podnajme v londyne, tak predsa mozes byt v podnajme aj na SK. s malym dietatom sa k alkoholicke rozhodne nestahuj a ani od nej nechci s malym pomoc.
zbaviť sa chlapa je niekedy veľmi ťažké
iba ak by si išla na SK do nejakého útulku pre matky s deťmi...
Ja osobne by som si nasiel nejaky lacny podnajom tam kde ste, aj ta izba co pises, ludi si overis ked sa s nimi par krat stretnes. Pripadne utulok pre slobodne matky.
A ako dalej by som riesil az potom s trochu cistejsou hlavou.
čo keby sa vysťahoval z domu partner?