Dobrý večer,
chcela by som sa spýtať tých, ktorí trpia bolesťami chrbtice, ako ich riešia?
Mám 25 rokov a posledné 3 týždne opatrujem vážne chorú maminu, po CMP. Má takmer 100 kg, je takmer bezvládna, takže ju musím dvíhať aj niekoľkokrát denne a do večera som na to celkom sama.
Posledné dni ma bolí dosť chrbtica a to hlavne medzi lopatkami a v oblasti pod lopatkami, kde končia na chrbte rebrá. Väčšinou sa bolesť objavuje poobede až večer. Zatiaľ som to tabletkami neriešila, ale predpokladám, že budem musieť. Včera som sa musela kúsok ponaťahovať, nakoľko som cítila, že mám vysunutý stavec a doslova ma škrtilo. Mám dokopy necelých 60 kg a už nevládzem.
Ďakujem za odpovede.
Večerné bolesti chrbta
Ahoj, ja som mala tiež vážne problémy s chrbticou, veľmi bolievalo medzi lopatkami a tiež krcná chrbtica. Veľmi pomáha cvičenie, naozaj. Mozem odporucit jogu, na ktoru nedam dopustit!!!! MOje problemy s krcnou chrbticou sa zacali zvyraznovat, az to preslo do mravencenia a bolesti ruk, bolo to neznesitelne. Nemohla som pracovať a to sedim 8 hodin denne za PC. Musela som ist na operaciu rkcnej chrbtice. Bolo to potom bolestive, ale pomohlo. Doktor mi odporucil Wobenzym na opuchy, bolest a zápaly. Teraz som zase v pohode. Môzem zase cvicit .
Kýčera ti radí správne, musíš sa naučiť správne dvíhať, chrbtica musí ostať rovná, vždy zohýbaj len nohy, môžeš byť aj predklonená, ale chrbtica by mala ostať v jednej osi a maminu nos, prenášaj, čo najbližšie pri tele. A raz do týždňa si dopraj masáž, uvidíš ako sa ti uľaví.
Popýtaj sa v okolí na ústavy, liečebne dlhodobo chorých, domovy, takto sa zničíš.
Heňa, podľa Tvojho opisu predpokladám problémy s hrudnou a driekovou chrbticou. Môže sa tam prenášať (oblasť medzi lopatkami) aj bolesť z krčnej chrbtice. Skús sa zavesiť na dvere tak, že skrčíš nohy a telo necháš odkväcnúť. Rob to pravidelne. Jednoznačne MUSÍŠ začať CVIČIŤ!!! A naučiť sa správne zohýbať a dvíhať predmety! Na boľavé miesto aplikuj suché teplo, túto časť tela udržiavaj v teple - golier, mäkký šál, dlhé tielko... Spí sa tvrdom matraci, ak nemáš môžeš na drevenej podlahe. Driekovú časť si pred dvíhaním spevní - v Lidli zvyknú predávať pásy, kt. ju chránia. Veľa síl Ti prajem!