Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Priateľ chce aj po svadbe ostať bývať u rodičov

Príspevok v téme: Priateľ chce aj po svadbe ostať bývať u rodičov
zufalazenska!

ahojte ludia... pisem sem lebo som na nervy... priatel sa zanovito odmieta odstahovat do vlastneho chce ostat byvat u rodicov aj po svadbe..tzn s jeho otcom,matkou dvoma bratmi 2 psami ... vraj je to skvele ze sa nam bude mat kto o nase decka postarat a pomoct a podobne... lenze ja to takto nechcem... prednedavnom som skoncila vysku chcela som si ist zarobit s nim do zahranicia na vlastne no on je zanovity ako mulica... jemu to samozrejme vyhovuje ze cela rodina a dve zenske ja a svokra sa o neho budu starat... ale keby sa tam nastahujeme to znamena mat svokru za patami v kuchyni, na zahrade v kupelni za zadkom 24/7..prisposobovala som sa u nas doma mojich 24 rokov a ja to uz nechcem zasa sa s niekym tlacit dakovat mu a podobne... chcem vlastne aj za cenu toho ze budeme mat pokoj ale radsej sa zoderiem nez by som mala byvat ako doteraz podla pravidiel niekoho ineho... Je xy pripadov a dokazane ze ked byvaju mladomanzelia so svokrou jedna alebo druha strana je na prasky.. ten moj chlap to nevie pochopit.... poradte prosim co robit...

miskkaa

urcite sa do toho nedaj dotlacit ja som tak byvala chvilu a bolo to hrozne! svokra bola povaha co vytahovala hoc aj stare chyby len aby doma nebol pokoj chvilu. Chodte hoc aj do podnajmu len preboha nebyvajte v jednej domacnosti... je to cesta do pekla... ja som sa s partnerom rozisla lebo dal prednost matke... ona mala podla neho vzdy pravdu tak nech si byva teda s nou

Mara477

To je to najhorsie, co moze byt poznam tri pripady, ktorým to takmer alebo uplne znicicilo manzelstvo. Naozaj je lepsie byt mimo rodicov a svokrovcov a robit si veci po svojom

Lenka4389

Nenechaj sa na toto nahovorit. Ja aj ked vidim ake je to u nas doma, ze mamima uz je na nervy, kamartky, co su u frajerov tiez nadavaju. Iba by ste si zbytocne tymto znicili a nastrbili vztah. Osobne by som si nasla radsej aj maly bytik ako ist byvat ku svokrovcom. A on to nepochopi, lebo jemu to vyhovuje. Vychadza s nimi inak, su to jeho rodicia. Tvoj pohlad nechape. Daj mu na vyber. Ak chce byt pri mame, nech je tam. Ale sam.

Oto96

prsne tak aj ja musim len suhlasit s oveckou, daj mu na vyber. Bud ty alebo mamicka. Toto su typicky mamickiny milacikovia

neviem111111

suhlasim s oveckou. a uprimne, nie je mi celkom jasne ako sa ludia vobec dopracuju k svadbe bez toho, aby predtym viedli nejaky rozhovor o tom, ako si predstavuju buducnost a ci sa ich predstavy vobec zhoduju. potom to takto dopada - svadba za dverami a ludia zitia, ze kazdy chce daco ine. uz sa vezmu, lebo uz je neskoro svadbu rusit a vydrzia to len par rokov.

0vecka

tato tema tu uz bola prepierana aspon million krat... ak som spravne pochopil ty by si byvala priamo v jednej domacnosti so svokrou? teda ziadny oddeleny vchod atd? ak je to tak tak ani o tom neuvazuj a jednoducho povedz svojmu nastavajucemu ze nech si vyberie bud teba alebo mamicku...

Odpoveď...

No, ja ešte svokru nemám, ale mám priateľa, s ktorým si viem predstaviť spoločnú budúcnosť a zhodujeme sa, že nechceme bývať ani u nás a ani u nich. Nie preto, že by som sa bála, že mi budú dýchať na krk, ale je to ich dom, majú zaužívaný život a ten kvôli neveste meniť nebudú, to mi ver.
Ja by som mu povedala, že jednoducho u nich bývať nebudem, deti zatiaľ nemáme a o varovaní detí môžeme uvažovať ak budú minimálne na ceste. Ak ustúpiš teraz, budeš bývať u svokrovcov navždy, lebo on odtiaľ nebude chcieť odísť.

11julka22

Mám dojem, že pre tvojho nastávajúceho je slovo kompromis cudzie a nepochopiteľné slovo. Ak sa v takej zásadnej veci neviete zhodnúť, ako potom chcete riešiť dennodenné problémy? Samozrejme otázka je smerovaná hlavne jemu. Starkí, resp. strýkovia a tety môžu deti strážiť aj v prípade, že smladými nebývajú. Čo tak nebyť ani s nimi ani ďaleko od nich?
Jednoznačne to vie narobiť riadne peklo v rodine a aj keď sú svetlé výnimky, kedy si svokry s nevestami rozumejú, stále viac je tých druhých. určite yb som chcela mať svoje hniezdočko. takto veľa ľudí na kope teda nie je nč moc.
Celkom dosť veľký egoista ten tvoj budúci. Ľutujem ťa.

N_Bea

Ahoj,
ja som bola vždy rovnakého názoru ako Ty, ale teraz to už tak tragicky neberiem.
Vydávala som sa vlani v auguste a mohli sme zostať bývať aj u našich, alebo u svokrovcov, lebo vlastné bývanie sme nemali a keďže manžel mať o pár mesiacov prácu v zahraničí, ani sme sa vlastným bývaním nezaoberali. Keďže svokrovci žijú v meste a naši v menšej obci, tak sme sa rozhodli, že dočasne zostaneme u svokrovcov. Svokor je podnikateľ, takže od rána do večera trávil deň väčšinou v práci a svokra niekedy tiež, ale inak nepracovala. Okrem toho v dome ešte žila svokrova mama, ktorá už bola na dôchodku. Manžel bol t. č. dlhodobo na PN, ja som akurát skončila VŠ a popritom som mala živnosť, ale väčšinu práce som si vyriešila z domu a to som už bola tehotná. Doma sme boli dosť často a takmer vždy bol okrem nás doma, ale nebola to žiadna tragédia. Hneď na začiatku som sa so svokrou dohodla, že ako si predstavuje našu pomoc. S manželom sme sa dohodli, že nákupy zabezpečíme, nakoľko aj tak sme boli každý týždeň minimálne jeden deň v zahraničí. Varenie sme si väčšinou podelili so svokrou, alebo sme spravili niečo spoločne, aby nemusela variť svokrova mamka. Piecť som väčšinou piekla ja. Nezhody sme vôbec nemali, boli radi, že sme tam a keď sme sa sťahovali, tak im bolo aj ľúto. So svokrou sme sa dohodli na domácnosti a svokor sa už vôbec nemiešal. Nemyslím, že by nám boli vždy v pätách, keď sme chceli byť sami, nechodili za nami.
Buď si sadni s priateľom a vysvetli mu, že tam nechceš bývať, alebo si odskúšaj u nich bývanie, trebárs cez predĺžený víkend a zistíš, čo od Teba očakáva a či viete spolu fungovať. Všetko závisí od toho ako sa na začiatku dohodnete. Ja som bola so svokrou rada doma, dodnes sme si skôr ako kamarátky.